Geen kinderen meer

drs. N. Wolswinkel / geen reacties

28-02-2014, 08:14

Vraag

Ik ben 35 jaar en het is beter als er geen kinderen meer bij komen. Nu denken we er aan om de pil te gaan slikken. Maar om nu 10 a 15 jaar te gaan slikken is wel heel lang. Ik denk dat het voor een paar jaar niet nadelig is, maar hoe zit dat als je de pil zo lang gaat slikken en dat iedere dag! Heeft dat geen nadelige gevolgen voor de gezondheid?

Antwoord

Bij het slikken van medicijnen moet je altijd de voordelen en de nadelen afwegen. De pil verhoogt in lichte mate het risico op bepaalde vormen van kanker, longemboli/trombose. De pil beschermt weer tegen andere zaken, bijvoorbeeld baarmoederkanker. Alles bij elkaar zijn de nadelen heel erg beperkt. Maar een zwangerschap heeft ook nadelen en risico’s.

Wanneer er een duidelijke reden is om definitief niet meer zwanger te worden kun je ook een meer definitieve methode overwegen, bijvoorbeeld een sterilisatie bij hem of bij haar.

Drs. N. Wolswinkel

drs. N. Wolswinkel

drs. N. Wolswinkel

 • Geboortedatum:
  02-02-1957
 • Kerkelijke gezindte:
  PKN (Hervormd)
 • Woon/standplaats:
  Veenendaal
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Huisarts

geen reacties

Terug in de tijd

Ik ben tien weken geleden bevallen van een prachtige dochter. Alles is goed gegaan, maar ben wel gehecht. Had drie hecht...
geen reacties
28-02-2008
Hoe kan het dat er zoveel jonge mensen alleenstaand zijn? Waar kunnen de blokkades liggen?
geen reacties
28-02-2007
Afgelopen zomervakantie ben ik (vrouw) tijdens de afdaling van een bergbeklimming (boven 2500 meter) op een gevaarlijk, ...
geen reacties
02-03-2015
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering