Ring om als je getrouwd bent

Ds. R. Kok / geen reacties

20-03-2004, 00:00

Vraag

Ik heb een vraagje over het huwelijk. Moet je altijd je ring om hebben als je getrouwd bent? We zijn nu drie jaar getrouwd, maar mijn man heeft hem bijna nooit om. Dat vind ik echt jammer. Weet u hier een antwoord op?

Antwoord

Een ring is een symbool van de trouw die je elkaar beloofd hebt. Als het goed is, draag je de trouwring dan ook graag. Er kunnen echter redenen zijn op bepaalde momenten geen ring om te hebben in verband met het werk dat je doet, bijvoorbeeld in de gezondheidszorg, of wanneer je allergisch bent voor een bepaalde stof en de ring huidirritatie veroorzaakt. Dat zijn begrijpelijke redenen.

Het mag natuurlijk niet zo zijn dat de ring niet gedragen wordt omdat iemand liever de indruk wil geven niet getrouwd te zijn...  Mijn antwoord is concreet: vraag je man eens, waarom hij de ring nauwelijks draagt.

Ds. R. Kok

Ds. R. Kok

Ds. R. Kok

 • Geboortedatum:
  06-11-1946
 • Kerkelijke gezindte:
  Christelijk Gereformeerd
 • Woon/standplaats:
  Urk
 • Status:
  Inactief

Tags in dit artikel:

huwelijk
geen reacties

Terug in de tijd

De antichrist, is dat de paus in Rome?
7 reacties
20-03-2013
Mijn vraag is als volgt: Hoe moet ik omgaan met getrouwd zijn en voorbehoedsmiddelen? Afgelopen september ben ik getrouw...
4 reacties
20-03-2017
Ik ben een vrouw van bijna 39 en na mijn laatste zwangerschap zeven jaar geleden heb ik altijd een vrij regelmatige mens...
geen reacties
20-03-2015
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering