Ring om als je getrouwd bent

Ds. R. Kok / Geen reacties

20-03-2004, 00:00

Vraag

Ik heb een vraagje over het huwelijk. Moet je altijd je ring om hebben als je getrouwd bent? We zijn nu drie jaar getrouwd, maar mijn man heeft hem bijna nooit om. Dat vind ik echt jammer. Weet u hier een antwoord op?


Antwoord

Een ring is een symbool van de trouw die je elkaar beloofd hebt. Als het goed is, draag je de trouwring dan ook graag. Er kunnen echter redenen zijn op bepaalde momenten geen ring om te hebben in verband met het werk dat je doet, bijvoorbeeld in de gezondheidszorg, of wanneer je allergisch bent voor een bepaalde stof en de ring huidirritatie veroorzaakt. Dat zijn begrijpelijke redenen.

Het mag natuurlijk niet zo zijn dat de ring niet gedragen wordt omdat iemand liever de indruk wil geven niet getrouwd te zijn...  Mijn antwoord is concreet: vraag je man eens, waarom hij de ring nauwelijks draagt.

Ds. R. Kok

Lees meer artikelen over:

huwelijk
Dit artikel is beantwoord door

Ds. R. Kok

 • Geboortedatum:
  06-11-1946
 • Kerkelijke gezindte:
  Christelijk Gereformeerd
 • Woon/standplaats:
  Urk
 • Status:
  Inactief
17 artikelen
Ds. R. Kok

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Aan dr. ir. Wim de Jong. Bedankt voor uw vorige antwoord 'Het water van de zondvloed'. U schreef daar het volgende: “7. Erosie is een van de normale, dagelijkse geologische processen op aarde. Daar...
Geen reacties
20-03-2018
Als je geestelijke muziek aan het luisteren bent, kun je er dan zomaar wat tussendoor doen of moet je er dan echt naar luisteren? Hoe zit dit met de eerbied?
Geen reacties
20-03-2007
Wat vind u van de Vrij-Katholieke Kerk (VKK)? Volgens sommige mensen (protestanten) is het geen kerk en volgens anderen is het eigenlijk de kerk met de enige verbintenis tussen wetenschap en verschill...
Geen reacties
20-03-2013
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering