Huilen van verliefdheid

C. M. Chr. Rots - de Weger / 3 reacties

13-11-2013, 10:07

Vraag

Als ik zonder mijn vriend ben voel ik mij heel depressief en kan ik wel huilen. Het doet zo'n pijn dan als ik hem een dag niet zie. Is dit wel normaal? Ik wil zo graag voorgoed bij hem zijn.


Antwoord

Beste vraagsteller,

Dan ben je dus tot over je oren verliefd, nietwaar. Tja, en wat is dan ‘normaal’? Stel je voor dat je zou denken; “mooi, die zie ik voorlopig niet meer.” Dat geeft waarschijnlijk meer problemen! Maar goed, “voorgoed bij hem zijn” betekent ook nog niet dat je voortdurend in elkaars aanwezigheid kunt zijn en blijven. Dan zou er van de dagelijkse arbeid weinig terecht komen, vrees ik.

“Ik zou je het liefst in een doosje willen doen” is een leuk liedje van Annie M. G. Schmidt, maar geen werkelijkheid. Kom dus ook maar weer van je roze wolk af en sta met twee benen op de grond. Dan kun je net zo verliefd zijn, hoor! Geef je liefde ruimte voor groei in plaats van je depressief te gaan zitten voelen.

Sterkte ermee,
Marijke Rots

Tags in dit artikel:

verliefdheid
Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1499 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
3 reacties
AHHK76
13-11-2013 / 11:17
Ik denk dat ik je wel een beetje begrijp. Daarom zomaar wat vragen en opmerkingen, waar je misschien iets mee kunt:
* Hoe ging het met jou voordat jij verkering kreeg? Is er iets waar je het moeilijk mee had en dat je nu op deze manier uit? Misschien moet je daar dan iets aan doen...!? (hulpverlening?)
* Behandel jouw vriend niet als afgod... Leven zonder hem is ook mogelijk! Vlucht met je depressiviteit naar God toe.
* Ook als je getrouwd bent, kun je niet altijd samen zijn.
* Probeer zonder jouw vriend ook leuke dingen te doen, afspreken met vriendinnen ofzo. Als je zo naar je vriend toetrekt, dan kan het ook verstikkend werken (claimend zijn) en de relatie stukmaken.
* Bedenk er komt een dag dat je hem wilt achter het behang kunt plakken, want hij is niet volmaakt en heeft ook fouten en gebreken. Alleen zie je die nu niet, want liefde maakt blind....!?
* Probeer met een beetje humor naar jouzelf en de situatie te kijken. Er is een grapje dat gaat zo: Een man is getrouwd en zegt, toen ik pas verkering had, toen kon ik je wel opeten (zo lief vond hij haar) maar nu denk ik, had ik het maar gedaan (hij was er achter gekomen dat ze ook niet volmaakt was en vond dat irritant).
Sterkte ermee!
Catherine
13-11-2013 / 12:06
Het kan ook dat je je zo gelukkig voelt, dat je ervan moet huilen. Dat kan soms voorkomen. Je gevoelens zijn dan zo overweldigend.
Ik wens je een fijne verkeringstijd!
John61
14-11-2013 / 09:59
Vraagsteller, ik vind je vraag terecht. Wat je beschrijft komt op mij helemaal niet over als huilen van verliefdheid, maar door jouw gevoel van verlatenheid, eenzaamheid en afhankelijkheid. Lijkt mij benauwend en op den duur verstikkend voor je vriend als je zo afhankelijk van hem bent voor je welbevinden. Lijkt me geen gezonde relatie zo. Als dit zo blijft raad ik je aan professionele hulp te zoeken om zelfstandiger te worden, in je gedrag en in je gevoel. Wel fijn dat je zo'n lieve vriend hebt gevonden.

Terug in de tijd

Mijn man en ik zijn een christelijk huwelijk begonnen. Wij wilden samen de Heer gaan dienen in de zending of in eigen land. We hebben een verschillende achtergrond. Hij is op zijn vijftiende tot geloo...
1 reactie
13-11-2020
Een vraag over iets wat ik niet goed een naam kan geven. Ik heb een fijne jeugd gehad en ben inmiddels het huis uit. Mijn moeder is de laatste jaren echter veranderd. Ze durfde bijvoorbeeld geen verre...
Geen reacties
13-11-2008
Wij zijn nu een paar maanden getrouwd en heel gelukkig. Maar er valt een schaduw over onze seksuele gemeenschap. Als we gemeenschap met elkaar hebben doet dit  bij mij (vrouw) erg zeer, vooral als de ...
Geen reacties
13-11-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering