Conditie van zendelingen

ir. Raymond H. Warnaar / Geen reacties

12-11-2013, 16:31

Vraag

Moeten zendelingen in goede lichamelijke conditie zijn en dus zonder lichamelijke beperkingen, chronische ziekten, allergieën etc.?


Antwoord

Beste vraagsteller,

Het antwoord kan kort zijn: nee! De Heere zoekt geen perfecte en compleet gezonde mensen voor de dienst van de zending. Die bestaan ook helemaal niet. Maar Hij zoekt mensen die Hem hartelijk liefhebben, omdat de Heere Jezus hen gekocht en bevrijd heeft van de zonden en van de dwaasheden van deze wereld en die een verlangen en een roeping in hun hart ervaren om hun levens in Zijn dienst te mogen stellen.

Nu is het wel zo dat zendingsorganisaties toekomstige zendingswerkers in de meeste gevallen een medische keuring laten ondergaan. Hier wordt dan gekeken of een zendeling lichamelijk en psychisch in staat zal zijn voor een langere tijd in het buitenland te wonen, waar het leven vaak zwaarder is (door de warmte of door gebrek aan basisvoorzieningen), het eten erg verschillend kan zijn en de medische voorzieningen vaak minder toereikend zijn dan in Nederland. Dit hangt dus ook sterk af van de uiteindelijke bestemming. De tropen van de Indonesische eilanden, de Sahara in Noord-Afrika of de sloppenwijken van de steden in Latijns-Amerika kunnen verschillende problemen en ziekten veroorzaken!

Als je behoorlijk ernstige beperkingen hebt, is het dus wel goed om dat van te voren met de zendingsorganisatie kort te sluiten om eventuele latere teleurstellingen te voorkomen. Maar nogmaals, het moet dan wel gaan om ernstige beperkingen die het leven ter plekke vrijwel onmogelijk maken.

Voordat wij in 1997 naar Ecuador verhuisden, hadden onze dochters van 4 en 1 jaar in Nederland al enorm last van eczeem. 's Nachts sliepen ze daarom in een speciaal slaappak om te voorkomen dat ze de jeukende huid in hun slaap steeds weer opnieuw open zouden krabben. We zaten er toen best over in, hoe dat zou gaan in het nieuwe land en of er wel goede medicijnen (zalf e.d.) beschikbaar zouden zijn. En wat gebeurde er? Binnen een paar weken na aankomst in Ecuador was het eczeem bij beide dochters (vanwege het andere klimaat) totaal verdwenen en is het nooit meer teruggekomen. Wat was en wat is de Heere goed!

Hartelijke groet,
Raymond Warnaar

Lees meer artikelen over:

conditiezending
Dit artikel is beantwoord door

ir. Raymond H. Warnaar

  • Geboortedatum:
    17-08-1968
  • Kerkelijke gezindte:
    ICF (zendingsgemeente CGK)
  • Woon/standplaats:
    Apeldoorn
  • Status:
    Inactief
94 artikelen
ir. Raymond H. Warnaar

Bijzonderheden:

Directeur NET Foundation (wereldwijd voorgangers toerusten), toeruster/spreker, voormalig evangelist in Latijns-Amerika en ouderling ICF Apeldoorn.


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Moet je iemand vergeven die totaal geen spijt heeft? Of dit in ieder geval niet laat merken?
8 reacties
12-11-2010
Een zwangerschapsduur wordt berekend vanaf de (begin)dag van de laatste menstruatie. Hoe wordt de termijn berekend als je zwanger wordt na een zwangerschap, zonder dat er een menstruatie geweest is?
Geen reacties
12-11-2016
Ik ben een jongen van 19 jaar en heb bijna twee maanden verkering met een meisje van 17 jaar. Het gaat erg goed, maar over sommige situaties val ik wel eens. Mijn vriendin heeft een tweelingbroertje e...
Geen reacties
12-11-2007
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering