Iedere dag hoofdpijn

drs. J. de Jongh-van Hoof / 2 reacties

09-09-2013, 11:36

Vraag

Onze zoon van 11 jaar heeft al jaren iedere dag hoofdpijn. Hij staat er iedere morgen mee op en vaak zakt het in de loop van de dag af. Ben al eens naar de oogarts geweest, maar zijn ogen waren prima. Aan zijn bedtijden ligt het ook niet en hij slaapt voldoende. Het is wel een ADHD’er. Zou dat een oorzaak kunnen zijn? Of kun je gewoon iedere dag hoofdpijn hebben zonder reden/oorzaak?


Antwoord

Ik zou meer willen weten over de type hoofdpijn en bijkomende verschijnselen. Bij kinderen komt zowel spanningshoofdpijn als migraine voor. Wilt u meer weten: ga naar thuisarts.nl en voer  als zoekterm “hoofdpijn” in. U zult daar ook een brief vinden over hoofdpijn bij kinderen. U vind hier een beschrijving van de aandoening en adviezen.

Groeten,
José de Jongh-van Hoof, huisarts

Lees meer artikelen over:

hoofdpijn
Dit artikel is beantwoord door

drs. J. de Jongh-van Hoof

  • Geboortedatum:
    30-11-1967
  • Kerkelijke gezindte:
    Zevende-dags Adventist
  • Woon/standplaats:
    Rijssen
  • Status:
    Actief
270 artikelen
drs. J. de Jongh-van Hoof

Bijzonderheden:

Huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
2 reacties
AaHa
09-09-2013 / 14:47
Misschien kan een bezoekje aan een osteopaat verlichting geven. Zelf heb ik hier heel goede resultaten mogen hebben. Ik ken meer mensen die er veel baat bij hebben.
Ik hoop niet dat door dit advies een discussie ontstaat over het wel of niet bezoeken van zo iemand. Ik weet dat de meningen hierover erg verdeeld zijn. Er zijn nl. ook osteopaten die niet goed zijn, die neigen naar het occulte. Maar er zijn ook hele goede! In Dordrecht weet ik een goede, in Goes zit ook een bekende. Er zullen er ongetwijfeld meer zijn. Hopelijk mag jullie zoon er snel van af komen.
altijdwat
09-09-2013 / 18:39
Mocht hij medicatie als ritalin oid gebruiken ivm zijn ADHD, daar kan ook als bijwerking hoofdpijn van komen. Een alternatief medicijn kan dan de oplossing zijn.

Terug in de tijd

Wanneer kun je zeggen dat je in Christus bent? Wat ervaar je wanneer Christus aan je wordt geopenbaard? En als je aan het Heilig Avondmaal wilt deelnemen dan moet je enige kennis hebben van Christus. ...
Geen reacties
09-09-2005
“Noem niemand uw vader. U heeft een Vader in de hemelen.” (Mattheüs 23:9) In het Oude Testament (2 Koningen 13: 14) wordt de uitdrukking “mijn vader, wagens en ruiters van Israël”, gebruikt. Dit tegen...
Geen reacties
09-09-2021
Bij mijn zoontje van vijf is vorig jaar de diagnose ASS (autismespectrumstoornis) vastgesteld. Nu merk ik aan tafel met Bijbel lezen dat hij zijn aandacht er niet bij heeft en ook niet lijkt te beseff...
3 reacties
09-09-2019
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering