Geleend bij ouders

drs. F.W. den Boef / Geen reacties

27-06-2013, 08:02

Vraag

Ik heb geld geleend bij mijn ouders en betaal elke maand netjes rente en aflossing. Het kan echter nog wel tien jaar duren voordat de lening is terugbetaald. Mijn ouders zijn al 82 jaar oud en mijn moeder word steeds meer hulpbehoevend. Stel dat mijn ouders naar een zorginstelling zouden gaan, hoe gaat het dan verder met de lening die ik bij mijn ouders heb? Kan de zorginstelling dan het geld opeisen om de eigen bijdrage van te betalen? Een bezorgde dochter.


Antwoord

Als ouders zorg afnemen van een zorginstelling kunnen hun kinderen nooit door die instelling financieel worden aangesproken. Wel is het zo dat een geldlening, ook aan een kind, hoort bij het vermogen van de ouders. Van belang is de vraag om wat voor lening het gaat. Staat er niets op papier, dan sta je als kind minder sterk dan wanneer er een door ouders en kind ondertekende overeenkomst van geldlening is gesloten. Wat er in die overeenkomst staat is dan bindend tussen ouders en kind en hiervan kan alleen worden afgeweken als beide partijen daar mee instemmen.

Mr. F. W. den Boef

Lees meer artikelen over:

financiënlening
Dit artikel is beantwoord door

drs. F.W. den Boef

  • Geboortedatum:
    15-06-1958
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerde Gemeenten
  • Woon/standplaats:
    Leusden
  • Status:
    Inactief
10 artikelen

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik heb een probleem daar mijn partner zeer veel twijfelt over onze verkering. Haar gezinssituatie van vroeger uit is niet stabiel geweest -ruzie- en hoewel alles nu goed is, gaat onze relatie zeer op ...
3 reacties
27-06-2012
Ik ben ontevreden over mijn eigen gedrag. Ik kan bijvoorbeeld thuis aan tafel ineens vreselijk uitschieten tegen iemand. Ook ben ik vaak zomaar opeens chagrijnig. Dan weet ik zelf eigenlijk niet hoe d...
Geen reacties
27-06-2007
In de Ger. Gem. worden bij het belijdenis doen de vier vragen van Voetius gebruikt. Kunt u mij vertellen in welk boek van Voetius deze geschreven zijn?
Geen reacties
27-06-2003
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering