Morning-after pil genomen

drs. A. Meijer / Geen reacties

19-02-2013, 08:19

Vraag

Ik heb op de laatste dag van het slikken van mijn pil seks gehad. Hierna heb ik voor de zekerheid toch een morning-after pil genomen (in de week dat ik dus eigenlijk ongesteld moet worden) omdat ik twee keer een pil in de strip ben vergeten. Nu ben ik drie dagen verder na het slikken van de morning-after pil en ik heb veel last van witte afscheiding. Hoe komt dit? En moet ik wachten tot ik ongesteld ben geworden en dan weer beginnen met het slikken van een nieuwe strip? Of gewoon verder gaan, ook als ik niet ongesteld ben geworden?!

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Antwoord

Beste vragenstelster,

Ik zal beginnen met jouw laatste vragen. Bij twee vergeten pillen in de laatste strip wordt over het algemeen aangeraden om geen stopweek in te lassen maar door te gaan met de volgende strip. Op dit moment heb je natuurlijk niets meer aan dit antwoord. Ik raad je daarom aan om inderdaad te starten op de eerste dag van je menstruatie.

De wittige afscheiding hoeft niets te betekenen. Als het klonterig is en je last hebt van jeuk bij of in de vagina, past het bij een schimmelinfectie. Dat zou behandeld kunnen worden met een anti-schimmelmedicijn.

Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om iets te zeggen over de morning-afterpil. Weet je dat deze pil abortief kan werken? Als een eicel bevrucht is door een zaadcel, en er dus nieuw leven is begonnen, kan deze vrucht zich niet innestelen in de baarmoeder. De vrucht wordt dan afgestoten en verdwijnt uit de baarmoeder. Aangezien jij op de laatste dag van de derde strip gemeenschap hebt gehad zal er gelukkig geen bevruchting hebben plaatsgevonden. Toch wil ik je vragen om het bovenstaande te overdenken.

Vriendelijke groet,
A. Meijer

drs. A. Meijer

drs. A. Meijer

  • Geboortedatum:
    14-12-1978
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Ouderkerk aan de Amstel
  • Status:
    Actief

Tags in dit artikel:

morning-afterpil
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik zit nu in havo 4 en ik zou heel graag art director willen worden. Alleen mag je wel als christen naar de kunstacademie vanwege al die typetjes die daar rondlopen?
5 reacties
19-02-2024
Ik ben heel bang dat als ik een fout maak op mijn werk dat ik dan ontslagen word. Ook dat ik nooit meer ergens aan de bak kom, omdat ik dan geen referenties heb en vervolgens in financiële problemen k...
4 reacties
19-02-2020
Binnen ons kerkverband (CGK) werd een tijdje terug de doop bediend aan een doodgeboren kindje. Nu weet ik dat ze tegenwoordig bijgeschreven kunnen worden in de GBA (Gemeentelijke basisadministratie pe...
Geen reacties
19-02-2020
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering