Het nut van huisbezoek

Ds. N.P.J. Kleiberg / Geen reacties

13-06-2003, 00:00

Vraag

Wat is het nut van huisbezoek? Ik zie er altijd als een berg tegen op. Is het is eigenlijk verplicht om de ouderlingen te ontvangen?


Antwoord

Als je tot een kerk behoort, zijn daar de ambten over je gesteld om toezicht te houden over de levenswandel, maar bovenal om de geestelijke dingen te bespreken. Het woord zegt: zij waken over je ziel. Dus: ze zijn je tot nut gegeven. En om die reden moet je het niet als een verplichting zien, maar tot jouw nut van de HEERE gegeven.

Dat wil niet zeggen, dat ambtsdragers geen mensen zijn met tekorten en gebreken. En dat kan wel eens invloed hebben op het gesprek.

Waarom zie je er als een berg tegenop? Is er iets te verbergen? Komen ze te dicht bij je hart? Spreken ze je teveel aan op je levenswandel? Dat kunnen ook allemaal zaken zijn, waardoor we ons onrustig voelen als de ambtsdragers komen. Als de zaken goed liggen, moet je er toch niet als een berg tegen opzien. En heb je ook al eens eerlijk gezegd, dat je er tegen op ziet en wat daar volgens jou de reden daarvan is?

Als je hen open tegemoet treedt, zul je bemerken, dat ambtsdragers geen "boemannen" zijn. Maar als je niets zegt, dan voed jezelf het vervelende gevoel, dat je nu hebt.
 
Ds. N. P. J. Kleiberg

Lees meer artikelen over:

huisbezoek
Dit artikel is beantwoord door

Ds. N.P.J. Kleiberg

  • Geboortedatum:
    03-05-1945
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Achterberg
  • Status:
    Actief
78 artikelen
Ds. N.P.J. Kleiberg

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

De laatste tijd worstel ik enorm met gezinsplanning. Wij hebben al twee kinderen maar bij mij is het verlangen gegroeid voor meer kinderen. Ik geloof dat God mij dit gevoel geeft en wil er op vertrouw...
Geen reacties
13-06-2018
Wat vindt u van Body Worlds?
Geen reacties
13-06-2017
Ik (20) zit in een lastige situatie. Ik heb het een paar maanden geleden uitgemaakt met mijn vriend. Ik was niet meer gek op hem, hij nog stapel op mij, dus dat vond ik echt heel moeilijk. Blij dat i...
Geen reacties
13-06-2007
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering