Liposuctie ethisch verantwoord

Alie Hoek - van kooten / Geen reacties

05-12-2005, 00:00

Vraag

Is liposuctie (vet wegzuigen) ethisch verantwoord en wat zegt de bijbel over dit soort dingen? Ik zou graag wat bijbelteksten hierover onderzoeken.


Antwoord

In Bijbelse tijden kwamen zulke dingen nog niet voor, dus zijn er voor liposuctie ook geen Bijbelteksten te vinden. De Bijbel is geen ethisch  handboek waar voor elk probleem een kant en klare oplossing is. Wel is het zo dat in situaties van aandoeningen en ziekten er naar herstel toe mag worden gewerkt en dat daar middelen voor mogen worden gebruikt.

Je schrijft echter helemaal niets over de reden waarom je over liposuctie nadenkt, dus is het voor mij heel moeilijk daar vanuit de Bijbelse grondlijnen verder op in te gaan.

Alie Hoek-van Kooten

Lees meer artikelen over:

plastische chirurgie
Dit artikel is beantwoord door

Alie Hoek - van kooten

  • Geboortedatum:
    27-08-1949
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Actief
936 artikelen
Alie Hoek - van kooten

Bijzonderheden:

Auteur van o.a.

Bekijk ook:

 

 

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Wij zijn twee studenten die een verslag moeten maken over het tweede gebod. We snappen alleen niet goed wat er eigenlijk staat. Zouden wij een uitleg kunnen krijgen?
3 reacties
05-12-2017
Onlangs hoorde ik in een preek dat de satan onze gedachten niet weet. En toch, het is zo moeilijk te begrijpen. Want het lijkt vaak of hij wel degelijk weet wat we denken en daar op inspeelt. Kunt u e...
19 reacties
05-12-2009
Ik ben gevraagd om mee te gaan naar een concert van Sela. De predikant die in onze gemeente stond zei altijd dat opwekkingsliederen die vanuit het "ik-standpunt" beschreven worden ("ik kom tot U", "si...
Geen reacties
05-12-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering