Drang naar seksualiteit als meisje

Alie Hoek - van kooten / Geen reacties

05-12-2005, 00:00

Vraag

Ik ben een meisje van 19 en vraag me af of het wel normaal is dat ik zo'n drang naar seksualiteit heb. Ik voel me soms net zo'n jongen. Meisjes hebben dat toch nooit zo? Ook droom ik de laatste tijd nogal eens 's nachts over zulke dingen, zelfs dat ik gemeenschap heb met een jongen. Ik werd helemaal opgewonden wakker terwijl ik nog niet eens verkering heb en nog nooit gemeenschap gehad heb. Is dit normaal?


Antwoord

In de tienerjaren ga je toch beseffen en ook zelf ervaren dat je seksuele gevoelens hebt. En die gevoelens kunnen soms best wel heel erg sterk zijn. Inderdaad hebben jongens daar vaak meer last van dan meisjes, maar dat wil helemaal niet zeggen dat meisjes er ook niet heel erg mee te maken kunnen krijgen. Dat kan dan ook zeker doorwerken in je dromen en zelfs zo sterk dat je droomt over seksuele omgang en dat je dan in je droom die gevoelens ook beleeft. Daar is helemaal niets mis mee en je hoeft ook niet bang te zijn dat dit abnormaal is.

Alie Hoek-van Kooten

Dit artikel is beantwoord door

Alie Hoek - van kooten

  • Geboortedatum:
    27-08-1949
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Actief
936 artikelen
Alie Hoek - van kooten

Bijzonderheden:

Auteur van o.a.

Bekijk ook:

 

 

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Wij zijn twee studenten die een verslag moeten maken over het tweede gebod. We snappen alleen niet goed wat er eigenlijk staat. Zouden wij een uitleg kunnen krijgen?
3 reacties
05-12-2017
Ik ben een meisje van 19 jaar die tijdens haar puberjaren haar Schepper veel verdriet heeft aangedaan. Ik heb voor het eerst seks gehad op mijn 15e levensjaar, het was mijn eerste echte vriendje. Het ...
5 reacties
05-12-2012
Onze middelste zoon is tien jaar. Hij is over het algemeen heel vrolijk en sociaal, gericht op contact met anderen. Soms slaat zijn vrolijkheid door een kleinigheid om naar heel boos. Als we rustig bl...
1 reactie
05-12-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering