Microgynon

drs. N. Wolswinkel / Geen reacties

30-03-2012, 11:46

Vraag

Is het verstandig om op 52-jarige leeftijd na jaren slikken van microgynon 20, je te laten prikken of je in de overgang zit? Of is het beter nog een aantal jaar door te gaan met het slikken van deze pil? Dit laatste heeft een vriendin van mij tijdens een lezing van mevrouw Van Kooten gehoord.


Antwoord

Wanneer je 53 bent is de kans op zwangerschap ongeveer 0. Officieel advies: stoppen met de pil. Word je gewoon weer ongesteld, weer een jaar doorgaan. Wordt je niet meer ongesteld: niets doen. Heel officieel mag je een jaar nadien pas zeggen dat je in de overgang bent.

Een bloedtest kan dit wat onderbouwen, maar is niet bewijzend. Het is ongebruikelijk te adviseren een aantal jaren door te gaan, dat doe je alleen wanneer je er een klacht mee wilt oplossen, voor de anticonceptie is het onnodig.

Drs. N. Wolswinkel

Tags in dit artikel:

de pilovergang
Dit artikel is beantwoord door

drs. N. Wolswinkel

  • Geboortedatum:
    02-02-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Inactief
331 artikelen
drs. N. Wolswinkel

Bijzonderheden:

Huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

In mij is een strijd gaande tussen de duivel, de wereld, mijn zondige hart en ikzelf. Sinds corona op deze wereld is ben ik het leven anders gaan zien; hoe vergankelijk, hoe kort, hoe leeg dit leven i...
Geen reacties
30-03-2021
Tijdens een zwangerschap en na de zwangerschap hebben veel vrouwen last van bekkeninstabiliteit. Hoe moet ik dit in bijbels licht zien? Wat is hier de bijbelse visie op?
2 reacties
30-03-2011
Mijn dochter (6) had de volgende vraag: “Maria is de moeder van Jezus op aarde. Wie is nu de moeder van Jezus in de hemel? Want Hij moet daar toch ook geboren zijn?” Hoe kan ik dit het beste op een ee...
1 reactie
30-03-2015
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering