Christelijke klasgenoten

Redactie Refoweb / 5 reacties

17-02-2012, 13:17

Vraag

Bij mij in de klas zitten verschillende christelijke klasgenoten. Allemaal van een andere kerk, dus er zijn veel verschillen onderling. Een klasgenoot van mij denkt dat als ze gelooft in God, dat het dan goed is. Ik kom zelf uit de Gereformeerde Gemeente en mij is geleerd dat geloven alleen niet genoeg is. Je moet bekeerd zijn en dan pas kan je zeggen dat je een kind van God mag zijn. Nu is mijn vraag: Waar is dat eigenlijk op gebaseerd? Waar kan ik dat terug lezen in de Bijbel? Hoe kan ik dit uitleggen aan mijn klasgenoot?


Antwoord

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2356 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
5 reacties
Mariet
17-02-2012 / 14:19
vraagsteller, waarom vraag je 'hoe je het uit kunt leggen'? Dat komt op mij over alsof hij/zij nog iets moet leren....
Praat er gewoon open over, hoe je het beleeft ermee omgaat, zonder elkaar te moeten overtuigen, er zijn toch verschillende opvattingen over mogelijk....?
Samanthi
17-02-2012 / 14:29
Wel goed dat je hier over nadenkt en ik begrijp dat het verwarrend is, geloof en bekering gaat samen, alleen geloof? de duivelen geloven ook en zij sidderen. Alleen bekering? Zonder geloof kan niemand de Heere behagen.
Geloven is vertrouwen. Bekeren zonder geloven gaat niet, geloven zonder bekeren evenmin.
kijk eens op, http://www.biblija.net/biblija.cgi?q=&idq=38&l=nl&set=10&q1=1&qall=0&qids=1
dan kun je het woord geloof intikken en alle teksten uit de bijbel vinden waar het in staat,
of http://www.statenvertaling.info/
daar heb je de kanttekeningen ernaast
bestudeerd zelf de bijbel, niet om je klasgenootjes om de oren te slaan, maar om zelf het heil in Christus te vinden, doe het daarom biddend.
groetjes en Gode bevolen Samanthi
plderoos
17-02-2012 / 19:10
Dat kún je nergens terugvinden in de bijbel. Als je gelooft hoef je je niet te bekeren, bekeren is vanuit ongeloof gaan geloven. Dus als je gelooft, ben je al bekeerd. Moeilijker is het niet.
Justinus
17-02-2012 / 21:21
@Plderoos: uw antwoord is kort en bondig, ik ben het met u eens. Echter: ik kan me voorstellen dat er zijn die anders denken, die denken dat wat in de Bijbel staat samen met wat de voorvaders hebben gemeend te moeten geloven en vast te leggen in kanttekeningen, hét uitgangspunt is en dus wáár is. Voor hen althans.
plderoos
18-02-2012 / 08:01
@ Justinus, dankjewel. Ook ik kan me voorstellen dat men gelooft wat door voorvaders doorgegeven wordt. Maar dat zegt niet dat het goed is. Ik zie té vaak dat mensen wordt aangepraat dat ze eigenlijk helemaal niet geloven. Daardoor gaan ze twijfelen en dát, is pas ongeloof.

Ik heb mij aangetrokken wat er tegen Ezchiël gezegd is. Nou ben ik geen Ezechiël maar ik denk wel dat het algemeen van toepassing is. Als je iets ziet gebeuren wat scheef is mag je het niet onbesproken laten, dan moet je er iets van zeggen. En dat doe ik dan maar.

En ik denk vaak terug aan Luther. Die worstelde met wat hem door de voorvaders was doorgegeven. Pas toen hij dat losliet en zijn antwoorden in de bijbel zocht kon hij in vrijheid verder.

Terug in de tijd

Ik wil graag even terugkomen op de vraag van het kapot zijn van je verkering. Natuurlijk is er ook de hunkering om liefde te géven, sterker nog; dat verlangen wordt alleen maar meer nu het uit is. Ik ...
Geen reacties
17-02-2021
Moeder heeft een slechte jeugd gehad en heeft daar nu nog psychische problemen door. Voelt zich snel verongelijkt. Heeft ook lichamelijke problemen. Zo’n persoon moet je willen helpen, zou je denken. ...
Geen reacties
17-02-2020
Op Refoweb werd deze vraag gesteld, maar in het antwoord werd verwezen naar de rubriek zelfbevrediging. Dat is begrijpelijk, omdat er al veel over geschreven is. Toch lijkt deze vraag me de moeite waa...
Geen reacties
17-02-2015
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering