Beter geen tampons?

drs. N. Wolswinkel / Geen reacties

16-05-2011, 15:00

Vraag

Als ik ongesteld ben en een tampon gebruik, stopt mijn bloedverlies een dag of twee voordat het weer gaat 'lopen'. Als ik veel tampons gebruik tijdens mijn menstruatie ben ik zo 1,5 week ongesteld. Is dit normaal of kan ik maar beter geen tampons gebruiken? Ik gebruik ze tegenwoordig heel zelden, omdat ik bang ben dat het bloed zich ophoopt.


Antwoord

Ik begrijp niet precies wat er gebeurt, ik heb het niet eerder gehoord. Een tampon heeft naar mijn weten geen effect op de duur van de menstruatie. Alleen het bloedverlies wordt op een andere manier opgevangen. Wanneer je je er ongerust over maakt is het verstandig wat je doet; gewoon maandverband gebruiken en zonodig een keer een tampon.

Drs. N. Wolswinkel

Lees meer artikelen over:

medischmenstruatietampon
Dit artikel is beantwoord door

drs. N. Wolswinkel

  • Geboortedatum:
    02-02-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Inactief
331 artikelen
drs. N. Wolswinkel

Bijzonderheden:

Huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Beste dominee/kerkenraadslid. Door een pittige jeugd, waarbij mijn vertrouwen in personen die gezag over mij hebben ernstig beschadigd is, loop ik -ondanks therapie en goed herstel- toch nog tegen het...
Geen reacties
16-05-2016
Aan mevrouw Rots. Wat kan de oorzaak zijn als iemand je bewust buitensluit of vijandig tegen je is, terwijl je zelf de reden (echt absoluut) niet weet? Moet ik dan denken aan jaloezie?
3 reacties
16-05-2017
In de winter heb ik heel erg last van wintertenen. Dit heeft er voor gezorgd dat ik een slechte huid op mijn tenen heb. Ook heb ik een erg slechte doorbloeding in mijn tenen; als ik het koud heb worde...
Geen reacties
16-05-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering