Therapeut voor persoonlijkheidsstoornis

P.J. (Petra) van Bodegraven-Walraven / Geen reacties

18-04-2011, 09:26

Vraag

Iemand uit onze naaste omgeving lijdt aan een ernstige vorm van persoonlijkheidsstoornis. Daarbij is zij zeer hooggevoelig en heeft last van dwanggedachten. Kunt u ons op weg helpen met het zoeken naar een therapeut die echt in deze dingen gespecialiseerd is en een christelijke identiteit heeft?


Antwoord

Beste vragensteller of vragenstelster,
 
Dat is een lastige vraag omdat ik geen idee heb in welke regio u hulp zoekt! In de regio Utrecht en Gelderland, waar ik zelf werk als hulpverlener, zou ik meer weten waar ik u naar zou kunnen verwijzen. U kunt dit toch het beste met uw huisarts overleggen; hij heeft het meest zicht op de sociale kaart in uw regio.

Verder kunt u heel gericht zoeken op internet; www.ikzoekchristelijkehulp.nl. Verder kunt u zoeken bij de vereniging van christen psychiaters en psychologen www.cvppp.nl.

Tot slot kunt u informeren of er een vestiging is van Eleos in uw buurt. Daar werken zeker therapeuten die bekend zijn met persoonlijkheidsproblemen. Overigens is het van belang om te onderzoeken wat de ziektekostenverzekering wil vergoeden. Over het algemeen vergoeden zij de zogenaamde "tweedelijns" hulp. Hiervoor heeft u een verwijzing nodig van de huisarts.
 
Ik hoop van harte dat u hiermee verder kunt!
 
Met vriendelijke groet,
Petra van Bodegraven,
contextuele hulpverlening

Tags in dit artikel:

psychologie
Dit artikel is beantwoord door

P.J. (Petra) van Bodegraven-Walraven

  • Geboortedatum:
    26-03-1966
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Inactief
122 artikelen
P.J. (Petra) van Bodegraven-Walraven

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Gisteren is een jongen met zijn vingers in mij geweest. Vanmorgen en vanmiddag zat er allemaal bloed in mijn onderbroek. Wat is dat en hoe komt dat? En moet ik me zorgen maken of niet?
1 reactie
18-04-2019
Hoe word je predikant in de Hersteld Hervormde Kerk?
Geen reacties
18-04-2018
Mijn vriend (net 26) en ik (bijna 21) zijn een jaar samen. Onze relatie ging vrij snel omdat het gewoon goed aanvoelde en nog steeds. We zijn ook van plan om in 2019 te trouwen als alles goed mag gaan...
Geen reacties
18-04-2018
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering