Soort flashbacks

drs. N. Wolswinkel / Geen reacties

04-04-2011, 11:39

Vraag

Ik heb de laatste tijd last van een soort flashbacks. Ik weet niet zo goed wat het is, maar ik zal proberen het uit te leggen. Als ik aan het staren of net wakker ben, hoor ik soms mensen vanuit mijn omgeving die mij veel pijn en angst hebben bezorgd. Dit is in mijn wereld op dat moment echt. Ze zeggen dezelfde dingen als vanuit het verleden. Voorbeeld om het wat duidelijker te maken. In het verleden ben ik gepest als dikzak, aandachttrekker en niemand vind je aardig enz. Nu, in zo’n moment staat zo iemand mij eerst te roepen en als ik die kant op kijk lijkt het alsof ik terug ben in die tijd. Het maakt mij erg angstig.  Ik moet mijzelf slaan door middel van de platte hand op mijn gezicht om wakker te worden in de realiteit. Achteraf weet ik wel dat het niet echt was, maar het voelt zo echt. Wat kan ik hieraan doen? Ik slik sinds zes weken venlafaxine. Kan het door dit middel komen? Groet, angstige anoniempje.


Antwoord

Er ligt een heel verhaal aan deze vraag ten grondslag. Zo te lezen ben je al onder behandeling. Het lijkt me wijs de beschreven zaken met je behandelaar te bespreken.

Drs. N. Wolswinkel

Tags in dit artikel:

psychologie
Dit artikel is beantwoord door

drs. N. Wolswinkel

  • Geboortedatum:
    02-02-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Inactief
331 artikelen
drs. N. Wolswinkel

Bijzonderheden:

Huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Beste ds. Van den Brink. In een uitzending van Pastorie Online zegt u veel mooie dingen. Dingen die ik kan volgen en in mee kan komen zoals dat de oproep om te geloven in Jezus, naar Hem te gaan of He...
Geen reacties
04-04-2024
In Lukas 21:32-33 staat dat sommige mensen die toen leefden alle rampen die daarvoor zijn beschreven zullen meemaken. Maar deze mensen zijn nu toch allemaal gestorven? Hoe moet ik dit vers zien?
6 reacties
04-04-2016
Op de Bijbelstudie groep (voor vrouwen) waar ik heen ga behandelden we Lukas 16:1-15. We hadden veel moeite om deze tekst te begrijpen en nog steeds snappen we het niet zo goed. Op het laatste gedeelt...
Geen reacties
04-04-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering