Vervulling profetie uit Ezechiël 40

Ds. W.G. Hulsman / Geen reacties

10-03-2011, 08:40

Vraag

Naar aanleiding van dit antwoord over Ezechiël heb ik toch nog een vraag. Ds. Hulsman eindigt zijn antwoord met de opmerking dat de profetie uit Ezechiël 40 en verdere hoofdstukken zijn diepste vervulling krijgt in het einde der tijden. Maar waarom wordt er dan zo uitvoerig stilgestaan bij de offers? Die horen toch bij het Oude Testament? Ik heb de hoofdstukken pas gelezen en ik kom er niet uit. De offers wijzen enerzijds naar iets oudtestamentisch en daarmee vooruit naar de Heere Jezus. Maar ze zijn zo nadrukkelijk en uitvoerig beschreven dat het mij bijzonder lijkt als het allemaal symbolisch is. Anderzijds klopt de beschrijving van de tempel niet met de herbouwde tempel en dus lijkt het iets te zijn wat nog moet komen. Maar bij wat nog komen moeten, horen geen offers meer, omdat de offerdienst ten volle in Christus is vervuld, toch? Hoe moet ik het nu toch lezen?


Antwoord

Mijns inziens zijn er twee mogelijkheden: In de eerste plaats, dat het gaat om de geestelijke vervulling van iets dat met oudtestamentische aanduidingen is beschreven. Het kan ook zijn, dat heel de beschrijving meer letterlijk genomen moet worden. En dat de offers gebracht zullen worden als een herinnering aan het offer van Christus.

Als je er meer van wilt weten, dan kan ds. Van de Herik uit Moerkapelle je misschien verder helpen. Hij is bezig met een studie over dit Bijbelgedeelte.

Hartelijke groet,
Ds. W. G. Hulsman

Dit artikel is beantwoord door

Ds. W.G. Hulsman

  • Geboortedatum:
    08-11-1956
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Barneveld
  • Status:
    Actief
166 artikelen
Ds. W.G. Hulsman

Bijzonderheden:

Emeritus


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Afgelopen week heb ik een uit de hand gelopen discussie met een goede kennis gehad. In onze kennissen- en vriendenkring rijst onrust over de betrouwbaarheid van de kinderdoop. Deze kennis is zeer over...
Geen reacties
10-03-2015
In Hebreeën 5 en 6 heb ik moeite met de (verwijtende?) toon die Paulus aan slaat. Waarschuwingen zijn waarschijnlijk op z’n plek maar het voelt niet gelijkwaardig of zo, alsof de verveling met dat vol...
Geen reacties
10-03-2021
Is het geoorloofd om op zondag (buiten de kerkdiensten om) vanaf de rug van mijn paard van de schepping te genieten? Of valt dat onder laten werken van het vee?
Geen reacties
10-03-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering