Te graag zwanger willen worden

drs. N. Wolswinkel / 3 reacties

01-02-2011, 12:00

Vraag

Wij zijn al een aantal jaren getrouwd. Helaas is ons huwelijk kinderloos. Uit onderzoek is niets afwijkends gevonden en wij zijn verder niet meer in behandeling. Nu hoor ik in mijn omgeving regelmatig zeggen dat, als je graag zwanger wilt worden, het juist daarom niet lukt. Dat doet pijn omdat we zo, op een bedekte manier, zelf de schuld krijgen van ons verdriet. Als een echtpaar een kindje adopteert en een paar jaar later zelf nog een kindje krijgt, wordt wel gezegd dat dat komt omdat ze hun wens losgelaten hebben. Kan dat? Als je elke maand een eisprong hebt en rekening houdt met je vruchtbare dagen kun je toch geen zwangerschap tegenhouden, omdat je het (te) graag wil? Of wel? Maar wat gebeurt er dan lichamelijk wel of niet, omdat je naar een zwangerschap uitziet?


Antwoord

De pijn en het verdriet is duidelijk. Ook de gevoelens die het oproept. Er is bij dit soort zaken geen enkele reden voor schuldgevoel. En wat "men" zegt... niet te veel van aantrekken. Overigens: de meeste kinderen worden geboren omdat hun ouders die zwangerschap graag wilden. Dat alleen al bewijst dat het onzin is dat wanneer je het graag wilt, het niet gebeurt.
 
Drs. N. Wolswinkel

Lees meer artikelen over:

medisch
Dit artikel is beantwoord door

drs. N. Wolswinkel

  • Geboortedatum:
    02-02-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Inactief
331 artikelen
drs. N. Wolswinkel

Bijzonderheden:

Huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
3 reacties
Daniel
02-02-2011 / 09:50
De hr Wolswinkel geeft het juiste antwoord. Mijn vrouw en ik hebben ook lang moeten wachten op ons eerste kind, we dachten hetzelfde als de vragenstelster dacht. Vijf jaar na ons huwelijk kregen we ons eerste kind, daarna nog twee. We zijn er God dankbaar voor en we hebben geleerd dat je niets af kunt dwingen. De menselijke maat is niet God's maat.
petravdh
02-02-2011 / 14:34
We willen jullie heel veel sterkte wensen in dit verdriet! Die dingen die andere mensen zeggen dat komt zooo bekend voor! Heel herkenbaar!
Het is en blijft een groot verdriet in je leven!
Wijzelf zijn nu bijna 7 jaar getrouwd en hebben geen biologische kinderen kunnen krijgen! We dan dan ook heel dankbaar dat we sinds vorig jaar een zoontje uit Taiwan hebben gekregen!
Al die jaren wachten op een biologisch kindje (ja ja ze zeiden ook tegen ons...ga eens lekker op vakantie, tja zo werkt dat dus echt niet) mogen we nu zorgen voor een kleintje uit Taiwan! We danken God voor dit prachtige wonder die we mochten krijgen.
En is niet het loslaten hoor, wij hebben dit al zolang maar onze wens om een biologisch kindje te krijgen is er nog steeds niet, ondanks dat we een gelukkig leven leiden!
Door de kracht die we hebben geput uit het geloof en de zekerheid die wij ervaren dat God ons leidt zijn we nu gelukkig ondanks het verdriet dat nog aanwezig is in ons hart.

Heel veel sterkte nogmaals!
Samanthi
09-03-2011 / 09:18
Lieve vragenstelster
Heel veel sterkte hoor en trek je niet aan van de mensen.
gr Samanthi

Terug in de tijd

Vroeger ben ik een aantal jaren seksueel misbruikt door mijn vader. Ik heb al heel wat psychologische hulp gehad en op den duur was er niet meer zoveel te vertellen. Inmiddels ben ik getrouwd en moede...
Geen reacties
01-02-2007
Ik ben een meisje dat van zingen houd. Ik wil graag op een koor, maar mijn vader wil het niet. Als ik vraag waarom, dan zegt hij “omdat ik het zeg.” Ik zou echt niet weten waarom ik niet op een koor z...
4 reacties
01-02-2016
Ik zit met een enorm probleem. Ik kan mijn aandacht niet bij de dienst houden omdat het leesdiensten zijn die te ouderwets taalgebruik hebben en te moeilijk zijn. Nu was ik laatst op een zondag in een...
Geen reacties
01-02-2019
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering