Wisselvallige gevoelens

C. M. Chr. Rots - de Weger / 3 reacties

17-11-2010, 14:22

Vraag

Ik ben een jongen van 21 jaar. In mijn verleden ben ik vaak gepest. Dit heeft mijn zelfbeeld heel negatief beinvloed. Ik vind het nog steeds lastig om contacten met andere mensen aan te gaan. Hierdoor heb ik eigenlijk alleen maar oppervlakkige vriendschappen. Ik wil graag echte vriendschappen opbouwen, maar ik weet niet zo goed hoe ik dat moet doen!? Ik ben vaak zo bang dat andere mensen mij niet zullen accepteren zoals ik ben. Daarnaast spelen de laatste tijd steeds meer de verlangens naar een vriendin (misschien komt dit ook voort uit het verlangen naar aceptatie). Maar ik merk steeds als ik een leuk meisje ontmoet dat ik heel snel verliefde gevoelens krijg voor ze. Maar als ik een tijd later een ander meisje ontmoet, dan verschuiven die gevoelens naar haar. Hoe kan ik deze gevoelens onder controle krijgen? Hoe weet ik dat de gevoelens echt zijn? Het kan toch niet zo zijn dat de gevoelens die ik nu heb echte gevoelens van verliefdheid zijn? Ze zijn zo wisselvallig. Alvast bedankt voor het antwoord.


Antwoord

Beste vraagsteller,

Heel goed, dat je zelfinzicht hebt! Pesten heeft zovéél invloed, maar als je nu graag een vriendschap wilt opbouwen hoef je je niet langer te laten leiden door negatieve gevoelens! Als je een leuk meisje ontmoet, maak je kennis met haar. Een afspraakje. Wil zij dat ook, dan is de eerste stap gezet op weg naar ‘verdieping’. Wil zij niet, dan ben je vrij om naar een ander meisje om te kijken.

Mogelijke negatieve gedachten over jezelf (ze wil me niet, ik ben niet(s) waard, zie je nou wel, enz.) duw je meteen weg, want die gedachten zijn niet nodig. Je bent een prachtvent, maar je wilt je gewoon niet meteen kwetsbaar opstellen, toch? En gelukkig hoeft dat niet, hoor! Je mag best geserveerd zijn tot je ontdekt dat je je gevoelens wat meer ruimte kunt geven!

Ik wens je alle goeds toe,
Gode bevolen,
Marijke Rots

Tags in dit artikel:

verliefdheid
Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1499 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
3 reacties
Catherine
17-11-2010 / 15:34
Het zou goed zijn als alle pesters dit konden lezen, dan kunnen ze zien wat voor impact pesten op iemand heeft, nl levenslang !
filia
17-11-2010 / 23:10
Ik wens je ook alle goeds toe!
peet91
24-11-2010 / 22:23
Ik herken dit. Terwijl ik niet vreselijk gepest ben.
Ik heb het meer vanuit mijn opvoeding.
Het is erg vervelend omdat je je gewoon zo naar voelt en je wel afvraagt of je wel geschikt bent voor deze wereld. Sterkte ermee!

Terug in de tijd

Aan een Ger. Gem.-dominee. Soms weet ik niet hoe het verder moet. Ik probeer al enige tijd netter te leven en Jezus te zoeken, maar ik blijf in zonden vallen. Steeds meer kom ik er achter dat ik niet ...
8 reacties
17-11-2015
Ik ben de vraagsteller van de vraag 'Oneens met gang van zaken in gemeente'. Ik kan niet alles specifiek benoemen, maar de gemeente wordt volledig gezien als een gemeente van het verbond waarin je ook...
Geen reacties
17-11-2023
Tot wie moet iemand die nog onbekeerd is bidden? Tot God de Vader of God de Zoon of God de Heilige Geest? Om tot God de Vader te bidden heb je Jezus nodig want buiten Hem is God een verterend vuur, ma...
2 reacties
17-11-2009
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering