Erg jaloers

C. M. Chr. Rots - de Weger / 1 reactie

04-11-2010, 16:35

Vraag

Ik ben erg jaloers. Ik heb nu meer dan een jaar een vriend. In het begin had hij veel contact (via zijn telefoon en via de computer) met een meisje dat hij daarvoor erg leuk vond. Ik mag haar niet. Hij heeft spijt van dat contact en heeft haar nooit heel leuk gevonden, zegt hij. Toch kan ik dat niet vergeten, hoewel ik dat wel wil. Ik kan nu helemaal niks meer hebben, ook niet als hij met een ander meisje praat of als hij wordt aangesproken door een meisje. Kunnen jullie me helpen?


Antwoord

Beste vraagsteller,

Wat zou je willen om geholpen te kúnnen worden? Wat kan je vriend (nog meer) doen om het bij jou goed te maken nadat hij spijt heeft betuigd en geen contact meer met het bewuste meisje heeft? “Ik kan nu helemaal niks meer hebben,” schrijf je: nou, stop ‘m dan in een doosje dat je alleen opent als het jou uitkomt. Neem ‘m mee aan een halsbandje als je vindt dat hij even uitgelaten mag worden!

Kom op, zeg: pak jezelf aan! Jaloezie is een voortwoekerend kwaad dat je een halt toe moet roepen, anders maakt het meer kapot dan je lief is!

Als je van deze jongen houdt bespreek dan met hem wat jouw verwachtingen van jullie relatie zijn. Wil je hem gelukkig maken, zit ‘m dan niet op z’n lip. Denk je alleen aan jezelf en jouw gevoelens neem dan afscheid van iemand die niet aan jouw ideeën voldoen kan.

Dit klinkt misschien allemaal wat hard, maar zonder je te kennen en iets van de achtergrond van je jaloerse gevoelens te weten, kan ik niet anders dan je deze levensles mee geven! Wellicht is het een goede tip om over je achtergrond na te denken, of zelfs met iemand te (gaan) spreken!

Gode bevolen,
Marijke Rots

Lees meer artikelen over:

psychologie
Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1503 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
adriano313
05-11-2010 / 16:19
Beste vragensteller,

Op een bepaalde manier is het niet leuk dat er "concurenten" opdagen in je liefdesleven. Haal jezelf daarom niet zomaar naar beneden door jezelf te omschrijven als jaloers. Probeer zeker je eigenwaarde hoog in het vaandel te houden. Door deze gebeurtenis heb je volgens mij een deuk opgelopen maar dat kan jij veel beter beoordelen.

Maak daarom zijn verhaal niet tot jou last. Het mag overduidelijk zijn dat je hierdoor iets kwijt bent op het vlak van vertrouwen.
Ik zou dit aan hem duidelijk maken
Want het moet niet zo zijn dat als hij met een andere dame praat jij spontaan naar vertrouwen moet gaan zoeken of jezelf gaat onderdompelen in jaloersheid.

Of Hij geeft je vertrouwen of je vertrouwt hem niet
maar ga jezelf niet in bochten wringen.
Eigen waarde is je jezelf niet voorbij lopen.
Misschien kunnen jullie tot God bidden of Hij dit vertrouwen kan versterken
Succes

Terug in de tijd

Wat houdt Genesis 3:15 eigenlijk in? Ik weet dat het de Moederbelofte genoemd wordt.
Geen reacties
04-11-2013
Wat is het doel van kenmerkenprediking? Is dat om mensen met schuld de kerk uit te sturen, waardoor ze hun armoede en kleinheid gaan zien? Of is dat opdat mensen hun staat kunnen vaststellen?
Geen reacties
04-11-2008
Een tijdje terug heb ik, jonge vrouw (19), een potloodventer gezien in een openbare gelegenheid. Dat laat mij niet los. Deze man heeft mij pijn gedaan, mentaal. Ik kan hier niet goed mee om gaan. Het ...
12 reacties
04-11-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering