Xenos en satanskerk

Redactie Refoweb / 9 reacties

01-11-2010, 15:57

Vraag

Pas werd mij verteld dat de winst van winkelketen Xenos naar de satanskerk gaat. Klopt dat? Ik kan er op internet niets van terugvinden. Xenos is aangesloten bij Blokker holding. Geldt dit dan ook voor Blokker?


Antwoord

Voor zover bekend is er geen relatie tussen Xenos cq Blokker en de Satanskerk. Xenos is wel een winkelketen die het Halloweenfeest enorm promoot, vermoedelijk vanwege het commerciële eigenbelang. Eerder riep ds. A. Beens christenen op om Xenos te boycotten.

Redactie Vragenrubriek

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2358 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
9 reacties
sydneylover
01-11-2010 / 16:38
Sorry maar Xenos boycotten om deze reden vind ik belachelijk. Ook AH verkocht afgelopen week pompoenen met Halloween stickers. Nou en, ik heb toch zelf de keus of ik het aanschaf of niet? Er zijn zoveel winkels die producten verkopen waar een christen zich van moet distantiëren.
Ik pleit er eerder voor dat de zeer blijde boodschap van het evangelie als tegengif wordt aangeboden! Dat is zoveel beter dan het negatief klinkende verbieden en boycotten, dat doorgaans alleen maar weerstand en hoon oproept.
Raptor
01-11-2010 / 21:33
Is het niet zo dat 'de winst' welke niet besteed wordt aan bijbelse doeleinden altijd naar satan gaat?
Unionist
02-11-2010 / 08:45
Typisch een broodje aap-verhaal. Op www.gereformeerdgezind.nl/forum hebben we het daar pas uitgebreid over gehad. Dit soort verhalen doorvertellen zonder ze eerst te controleren, is gewoon zonde tegen het 9e gebod.
sis
02-11-2010 / 09:50
Wat een onzin... kan je alleen nog maar naar de RemoFasion en de CollegeStyle!
Raptor
02-11-2010 / 18:38
@drusius: het antwoord lijkt me helder, ik denk bijvoorbeeld even aan ene Ananias en zijn vrouw Saffira waar het niet zo goed mee afliep vanwege wellicht bekende redenen hieraangaande. Alles wat niet uit, naar en tot God is, is van de vijand!
Mariekje88
02-11-2010 / 20:24
@ Raptor,
Het probleem in de geschiedenis van Ananias en Saffira was niet dat zij een deel van het geld voor zichzelf hebben gehouden. Het probleem was dat zij hierover gelogen hebben.

@ Sis,
En dan mag je ook geen kleding meer kopen bij veel christelijke kledingketens, want in de brief aan Timotheus lees ik dat kleding niet 'kostelijk' mag zijn. Bekijk de kaartjes van de "christelijke winkelketens" dan maar eens! :-)
Catherine
02-11-2010 / 22:21
Er zijn wel meer winkels die je dan moet boycotten. Jaren geleden had HIJ een godslasterlijke reclame. Maar zie daar, HIJ bestaat niet meer en is opgegaan in WE. Je weet toch niet alles ? Als je geen tv kijkt, ken je hun reclames niet. Wie weet wat zgn reformatorische winkels op hun kerfstok hebben ? En het gaat hier niet alleen om kledingzaken, Xenos is een gooi- en smijtwinkel, zoals wij dat hier noemen. Oftewel een winkel van sinkel.
sis
03-11-2010 / 01:50
@Mariekje88,
helemaal mee eens!
hosta
05-11-2010 / 19:24
Je wilt echt niet weten waar het geld van RemoFashion en CollegeStyle naar toe gaat...

Terug in de tijd

Ik ben een meisje van dertien jaar. Ik wil supergraag (net als mijn ouders) een echte christen zijn, op God vertrouwen, geloven en leven zoals Hij dat wil. Ik hoor vaak dat je aan God moet vragen of H...
8 reacties
01-11-2023
In de Bijbel staat het verhaal van Lea en Rachal, beide vrouwen van Jakob. God gaf Lea kinderen en Rachal niet, waardoor Rachal door Lea werd veracht. God had besloten dat Rachal (voorlopig) geen kind...
Geen reacties
01-11-2007
Ik houd ontzettend veel van progressieve rock, vooral van de band Pink Floyd. Is er iets mis met deze band?
2 reacties
01-11-2017
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering