Vragen aan God

Ds. E. Gouda / 7 reacties

15-07-2010, 16:00

Vraag

Mag je God vragen om iets wat Hij al doet? Bijvoorbeeld: "Heere God, wilt U vandaag met mij meegaan?"


Antwoord

Beste vragensteller,
 
Jij en ik hebben geen inzicht in het bestuur en de leiding van God. Wat we wel weten is dat Hij het leven van ons mensen leidt. Zelfs nog voor wij Hem bidden. Bidden is daarmee niet overbodig. Sterker, de discipelen vragen aan de Heere Jezus of Hij hen bidden wil leren. Het gebed is de communicatie tussen de hemel en de aarde. Een kind van God kan niet zonder, omdat het zijn geestelijke ademhaling is. En zoals een kind dagelijks met zijn vader of moeder wil spreken en omgaan, zo is het ook in het geestelijke. De kleinste dingen worden gedeeld, al zijn ze bij God bekend. Hij wil er om gebeden worden, daarmee laat je zien dat je zonder Hem niet kunt en wilt.

Er is geen sprake van overvragen bij God, als je leeft tot Zijn eer. Hij geeft je wat nodig is. Dan mag je ook vragen: "Heere, wilt u vandaag met mij meegaan?" Het leven met God is als een wandeling. Stap-voor-stap. Zoals Henoch en Noach. Rijk om zo te leven. Als een kind. Zijn kind. Door het geloof. Tot eer en verheerlijking van Zijn Drie-enige Naam. Nooit kan 't geloof en gebed te veel verwachten! Heb veel verwachting van deze God, Die om Jezus' wil hoort en verhoort.
 
Hartelijke groet,
Ds. E. Gouda, Nieuw-Lekkerland

Dit artikel is beantwoord door

Ds. E. Gouda

  • Geboortedatum:
    25-12-1968
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Nieuw-Lekkerland
  • Status:
    Actief
100 artikelen
Ds. E. Gouda

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
7 reacties
Catherine
15-07-2010 / 16:11
Het wordt alleen moeilijk als er dan een spanningsveld ontstaat, als er bijv iets ernstigs gebeurt. Je bidt voor je kinderen, dat ze bewaard worden op de onveilige wegen. Als ze dan aangereden worden, of beroofd, kun je heel erg verward raken.
43843
15-07-2010 / 16:29
Fijn antwoord
Catherine, bidden is niet hetzelfde als een kogelvrij vest. Niet zo van ik heb gebeden nu kan mij niets meer gebeuren. De Heere Jezus leerde ons bidden; 'Uw wil geschiede...' Zo vertrouw je jezelf aan de Heere toe.
Natuurlijk vraag je of de Heere je kinderen wil bewaren voor ongelukken op ( de overigens veilige maar gevaarvolle ) weg naar school, ook al weet je dat hen iets kan overkomen. Stel: je kind overkomt iets en je zou niet gebeden hebben, wat zou je daar spijt van hebben.
Bergen
15-07-2010 / 21:47
een vraag naar de bekende weg,,,de Heere zegdt Ken Mij in al uw wegen,,Hij wil niets liever dan dat we in alles Hem nodig hebben en bidden
petrus
16-07-2010 / 10:16
Vraagsteller, als je mag weten dat God in Christus je hemelse Vader is, stop dan eens met bidden en ga danken.

"Heere God, dank U dat U mijn leven leidt, dat U altijd bij mij bent, dank U dat U mij door en door kent, dat ik altijd bij U terecht kan, dat U er altijd bent, hoe moeilijk het ook kan zijn. Dank U voor uw Woord, dank U dat U betrouwbaar bent, dat U doet wat U belooft, Dank U voor het offer van Uw Zoon, dank U voor uw genade en voor uw liefde, en zo kun je nog wel een poosje doorgaan.
Moet je eens doen en kijken hoe je dan na een halfuurtje van je knieeën opstaat.
10249
16-07-2010 / 12:18
God laat Zich tot Zichzelf bidden in ons.
coupe_soleil
17-07-2010 / 15:32
Juist bidden om zulke 'vanzelfsprekendheden' doe je in overtuiging en vertrouwen. Dat houdt de lijn met God ook kort, denk ik.
Alphonsus
19-07-2010 / 15:09
@ Catherine,

Ik snap je gedachtegang.
Maar waarom zou je alléén maar op deze manier bidden?
Bid je ook tot God dat Hij je kind bewaart op school dat je kind maar niet van de trap zal vallen en zijn/haar nek breekt? Of struikelt over een prullenbak en zijn/haar arm breekt?

Denk hier eens over na.

Terug in de tijd

Beste ds. van Ger. Gem. Mijn probleem is ingewikkeld, vandaar deze vraag aan u. Negen jaar geleden ben ik met mijn man getrouwd. Van oorsprong komt hij uit de PKN, maar erg actief met kerkgang was hij...
3 reacties
15-07-2016
Ik las in De Redelijke Godsdienst van W.A. Brakel het volgende met betrekking tot mogelijke valkuilen bij het lezen van de Bijbel: "Alles op den leest van zeven perioden of tijdrangen schoeien, want d...
Geen reacties
15-07-2011
Ik ben al wat ouder, en heb een lieve vriendin. Ik ervaar in mijzelf voortdurend een bepaalde druk en spanning in de relatie. Ik ben van mijzelf perfectionistisch. Ligt het nu aan de relatie als je da...
Geen reacties
15-07-2008
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering