Dansen op muziek met onreine teksten

Ds. W. van Vlastuin / Geen reacties

01-10-2001, 00:00

Vraag

Ik heb een vraag over bepaalde muziek die ik hoor. De teksten zijn vaak niet rein. Als ik daarop ga dansen geef ik dan toe aan de teksten? Zo voel ik het wel aan, vooral als het duistere muziek is. Wat vindt de Bijbel daarvan?


Antwoord

Mijn antwoord is ditmaal heel kort. Als je op de teksten gaat dansen, geef je toe aan de teksten. Als de teksten onrein zijn, laat je je door deze onreinheid beïnvloeden. Dan hoef ik je niet te zeggen wat de Heere daarvan vindt. Hij is al onze liefde en achting waard. Alles wat daarvan aftrekt, moet je vermijden en bestrijden.

Misschien voel je je daarin zwak. Er is er Eén Die Verwinnaar is in de strijd. Laat het op Hem aankomen. Waag het op Zijn overwinning over de duivel en de zonde. Hij reinigt ook jouw hart en jouw verlangens, opdat ze zuiver en vol liefde voor de Heere alleen zijn.

Een heilig leven en reine liefde toegewenst.

Je ds. W. van Vlastuin

Tags in dit artikel:

dansenmuziek
Dit artikel is beantwoord door

Ds. W. van Vlastuin

  • Geboortedatum:
    06-03-1963
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Wezep
  • Status:
    Inactief
78 artikelen
Ds. W. van Vlastuin

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Hoe kunnen wij eerst gedoopt worden en dan pas leren? Gods woord verteld ons dat wij eerst moeten leren en dan gedoopt worden. Kunt u dat voor mij uitleggen?
Geen reacties
30-11-2005
Welke stappen kun je het beste ondernemen als je denkt dat je kind hoogbegaafd is? Zijn hier bepaalde testen voor om dit te onderzoeken? Wat zijn de kenmerken van een hoogbegaafd kind?
20 reacties
30-11-2009
God vraagt aan ons: “Mijn zoon, Mijn dochter geef Mij uw hart!” Maar mag je ook vragen: “God wilt u mijn hartje nemen?” Ik heb belijdenis gedaan in de Ger. Gem. maar vindt het eigenlijk nu zo moeilijk...
Geen reacties
30-11-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering