Leeftijdsgrens voor bekering

Ds. W. Pieters / 3 reacties

05-03-2010, 17:00

Vraag

In De Redelijke Godsdienst van Brakel staat dat de meeste mensen voor hun vijfentwintigste jaar bekeerd worden. Dhr. J. Mastenbroek zei eens in een lezing dat de leeftijd van dertig een soort psychologische grens is. Doorgaans word je vóór die leeftijd bekeerd. Daarna is het veel minder gebruikelijk. Zou ds. Pieters hierop willen reageren?


Antwoord

Laten we het hierop houden: niemand wordt 'morgen' bekeerd. God nodigt ons 'heden' ons tot Hem te wenden. Waarom zou je ene dag uitstellen?
 
Wie zo oud is als Lucas Short die op zijn honderdste nog bekeerd werd door de herinnering aan een preek van John Flavel, die hij op zijn 14de hoorde (86 jaar geleden dus), hope VANDAAG nog op Gods menigvuldige ontferming!

Ds. W. Pieters

Tags in dit artikel:

Brakel
Dit artikel is beantwoord door

Ds. W. Pieters

  • Geboortedatum:
    27-06-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Elspeet
  • Status:
    Actief
259 artikelen
Ds. W. Pieters

Bijzonderheden:

website: dspieters.refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
3 reacties
Alphonsus
05-03-2010 / 19:13
Statistisch gezien is het zo dat naarmate je ouder wordt je eventuele bekering er onder lijdt.
Maar God is almachtig en kan op ieder moment van iedere dag jou met Zijn Heilige Geest raken en je tot bekering brengen.
Alleen naarmate we ouder worden worden we ook harder en sceptischer naar het woord van God.
We hebben dan al een groot deel (zeg 35 jaar) zelfstandig geleefd en vinden dat we onze volwassenheid en zelfstandigheid wel bereikt hebben. Gods vernieuwende en levende woord wordt dan als zodanig niet meer of nog maar zeer spaarzaam herkent/erkent.
dominerik
07-03-2010 / 22:28
Blij dat de Geest niet naar Brakel of Mastenbroek luistert.
Race406
08-03-2010 / 11:42
@dominerik: Helemaal mee eens!

Terug in de tijd

Ik loop al een tijdje met een vraag: Hoe is het christendom uit te leggen aan niet-christelijke mensen? Ik werk sinds kort in een apotheek en heb het daar echt heel erg naar mijn zin, maar de meiden d...
Geen reacties
05-03-2003
Ik heb een vraag voor ds. G. A. van den Brink. U vertelt in een filmpje op YouTube dat Adam een vrije wil had voor de zondeval, maar dat de mens ook een vrije wil heeft na de wedergeboorte. 1. ...
Geen reacties
05-03-2019
Onlangs hoorde ik iemand vertellen dat het groene paard in Egypte is gezien. Ik weet eigenlijk niet goed wat ik hiermee moet, wat dit te betekenen heeft en of het echt is of niet. Kunt u daar wat over...
4 reacties
05-03-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering