In Christus wel gemeenschap met zondaren

Ds. C. Harinck / Geen reacties

18-02-2010, 17:00

Vraag

Aan een dominee uit de Gereformeerde Gemeenten. In onze kerk bidt een ouderling bijna wekelijks de volgende zin: "Gij kunt met de zonden en daardoor met de zondaar geen gemeenschap hebben." Is dit eigenlijk wel juist en wordt deze zin wel vaker gebeden? Gebruikt u deze zin zelf ook in het gebed?


Antwoord

God kan inderdaad met de zonde geen gemeenschap hebben. Hij is de HEILIGE. Buiten Christus kan God geen relatie met zondaren hebben. In Christus kan en wil God wel met zondaren gemeenschap  hebben. God is in Christus de God van zondaren. De broeder ouderling heeft dus gelijk, alleen hij zou daarna over het wonder moeten spreken dat God in Christus wel met zondaren gemeenschap wil hebben. 
 
Ds. C. Harinck

Dit artikel is beantwoord door

Ds. C. Harinck

  • Geboortedatum:
    09-04-1933
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerde Gemeenten
  • Woon/standplaats:
    Kapelle
  • Status:
    Actief
250 artikelen
Ds. C. Harinck

Bijzonderheden:

Emeritus

Bekijk ook:


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Vraag 1: Onze tiener in huis wil nooit wat. Is altijd moe, heeft nergens zin in. Wat andere pubers geweldig vinden, vindt onze puber niet leuk. Alleen maar thuis hangen. En buiten het huiswerk om wat ...
1 reactie
18-02-2020
Graag zou ik willen weten wat het volgende betekent: In Exod. 20 (de wet of Tien Geboden) staat: “Want Ik de Heere uw God ben een ijverig God, Die de misdaden bezoekt aan de kinderen, aan het derde en...
Geen reacties
18-02-2009
Kun je bekeerd WILLEN worden? De ene keer hoor ik dat dat niet kan, de andere keer dat het wel kan als God dat in je werkt. Hoe zit dat?
Geen reacties
18-02-2009
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering