Drie problemen

drs. A. Meijer / 3 reacties

28-10-2009, 18:00

Vraag

Ik ben een jongen van 15 jaar en zit met een paar dingen. Ben erg klein: 1.68 meter en heb een erg kleine penis. En heb nog nooit een zaadlozing gehad. Hoe kan dat?


Antwoord

Beste vragensteller,

Je stelt kort en bondig met drie problemen(?) te zitten: korte lichaams- en penislengte en het feit dat je nog nooit een zaadlozing hebt gehad. Voor een goede beantwoording van de vragen had ik graag wat meer informatie gehad. Maak je je veel zorgen om de genoemde 'problemen'? Denk je dat er een relatie tussen deze problemen ligt? Enfin, zo zou ik nog wel even door kunnen gaan. Ik zal in de gestelde volgorde jouw vragen behandelen.

Allereerst jouw lichaamslengte. Je bent inderdaad wat aan de kleine kant voor jouw leeftijd, maar de lengte valt zeker nog binnen de normaalwaarden. Hoe lang je uiteindelijk wordt is van een aantal dingen afhankelijk: de lengte van jouw ouders, je (etnische) afkomst, je eigen groeicurve, etc. Als je altijd wat kort van lengte bent geweest hoort dat gewoon bij je. Wanneer je plotseling minder hard groeit dan je zou verwachten (volgens de groeicurve) kan er wel reden zijn voor verder onderzoek.

Dan de penislengte. De lengte van de penis varieert. Dat betekent niet dat je minder vruchtbaar bent of dat je geen goede geslachtsgemeenschap kunt hebben. Bovendien zit jij nog in de groei, ook wat betreft jouw geslachtsorgaan. Je hoeft je daar dus geen zorgen over te maken.

Als laatste schrijf je nog dat je nog geen zaadlozing hebt gehad. Ik kan me voorstellen dat je hier misschien nog wel het meest mee zit. Ik vraag me nog wel het volgende af: bedoel je dat je nog geen natte droom/spontane zaadlozing hebt gehad of krijg je geen zaadlozing bij zelfbevrediging? Op jouw leeftijd hoef je je ook hier nog geen zorgen over te maken. Bij de een komt dit later dan bij de ander, de ontwikkeling vindt plaats rond de leeftijd waarin jij je bevindt.

Ik hoop zo wat duidelijkheid gegeven te hebben.

Vriendelijke groet,
Bram Meijer

Lees meer artikelen over:

medisch
Dit artikel is beantwoord door

drs. A. Meijer

  • Geboortedatum:
    14-12-1978
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Ouderkerk aan de Amstel
  • Status:
    Actief
282 artikelen
drs. A. Meijer

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
3 reacties
pannenkoek
28-10-2009 / 17:29
ach onze zoon is 13 en nog geen 1.50
De groei komt vanzelf ik maak me er niet druk over. Ben zelf ook maar 1.58
Nen
28-10-2009 / 19:23
@ pannenkoek: Fijn dat jij je er niet druk over maakt, vooral ook niet doen (zie antwoord). Maar daarmee ziet de vragensteller dit wel als een probleem en zit er mee. Met jouw antwoord krijg ik de indruk dat je het wegwuift als onzin. Hopelijk bedoel je dat niet zo :)
pannenkoek
28-10-2009 / 22:59
als het zo wel overkomt is het niet mijn bedoeling. Er zijn meerdere kleine mannen. Dat is zo erg toch niet?
Over de zaadlozing zou ik me drukker maken als je op leeftijd komt want dat heeft wel te maken met een latere kinderwens. En aangezien ik de enige van 4 bent die kinderen kan krijgen vind ik dit belangrijker.

Terug in de tijd

De laatste tijd is er veel te doen om de uitspraken van ds. G. A. van den Brink en andere predikers. Is het eigenlijk niet erg dat er zoveel kritiek op elkaar (vooral op hem) afgevuurd wordt? Met name...
Geen reacties
28-10-2022
Kan iemand iets naders vertellen over de "godenzonen" uit Gen. 6? Wie worden daarmee nu precies bedoeld? De meningen daarover zullen waarschijnlijk verschillen, maar is er een duidelijke algemene aann...
7 reacties
28-10-2015
Waar was Daniel op het moment dat iedereen voor het beeld moest knielen en ook daarna? Je leest alleen over de drie vrienden.
Geen reacties
28-10-2015
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering