Piekeren over ware liefde

C. M. Chr. Rots - de Weger / geen reacties

28-09-2009, 17:29

Vraag

Ik heb sinds een half jaar verkering. Zie veel waardevolle dingen in de ander. Toch ben ik meer aan aan het piekeren dan aan het genieten of ze wel de ware voor me is. Hoe zou dat toch komen? Ik wil zo heel graag anders. Ben al wat ouder en heb negatieve ervaringen in het verleden opgedaan met een vrouw.

Antwoord

Beste vraagsteller,

Ligt het antwoord niet verborgen in de laatste zin? Eerdere negatieve ervaringen kunnen zeker van invloed zijn op de huidige situatie (het lijkt wel de reclame voor financieringen... resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst!).

Waardevolle dingen zien in de ander is mooi, maar dat is nog niet hetzelfde als “liefde voelen voor”. Soms is het een goed idee om te bedenken hoe het over zo’n vijftig jaar zou kunnen zijn: wil je met haar oud worden?

Denk ook na over de vraag waarom een vorige relatie eindigde. Daar is een oorzaak voor geweest... wees eerlijk tegenover uzelf! Analyseer uw gedachten en gevoelens.

Én bespreek ze met elkaar! Het is niet erg om onzeker te zijn, het is wel onvergeeflijk om dat alléén te willen ‘uitvechten’, terwijl zij récht heeft op uw gedachten, gevoelens en twijfels omtrent háár! Samen biddend, pratend en denkend kom je er achter of zij de ware is voor u, of u de ware bent voor haar.
Een goede en gezegende verkeringstijd toegewenst, waarin u steeds meer naar elkaar toe mag gaan groeien!

Gode bevolen,
Marijke Rots

C. M. Chr. Rots - de Weger

C. M. Chr. Rots - de Weger

 • Geboortedatum:
  18-02-1947
 • Kerkelijke gezindte:
  Christelijk Gereformeerd
 • Woon/standplaats:
  Aalten
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af. Lees hier het jubileuminterview.

Tags in dit artikel:

verkering
geen reacties

Terug in de tijd

Verstandelijk weet ik dat mijn ouders van mij houden, maar ik heb wel eens het idee dat ze me haten. Ze zullen nooit tev...
geen reacties
29-09-2017
Hoe belangrijk is vertrouwen op God in het christelijk geloof?
geen reacties
28-09-2007
Veel hulpverleners noemen zich christelijk, maar uit ervaring weet ik dat er toch occulte zaken aan de orde kunnen komen...
geen reacties
28-09-2010
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering