Piekeren over ware liefde

C. M. Chr. Rots - de Weger / Geen reacties

28-09-2009, 17:29

Vraag

Ik heb sinds een half jaar verkering. Zie veel waardevolle dingen in de ander. Toch ben ik meer aan aan het piekeren dan aan het genieten of ze wel de ware voor me is. Hoe zou dat toch komen? Ik wil zo heel graag anders. Ben al wat ouder en heb negatieve ervaringen in het verleden opgedaan met een vrouw.


Antwoord

Beste vraagsteller,

Ligt het antwoord niet verborgen in de laatste zin? Eerdere negatieve ervaringen kunnen zeker van invloed zijn op de huidige situatie (het lijkt wel de reclame voor financieringen... resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst!).

Waardevolle dingen zien in de ander is mooi, maar dat is nog niet hetzelfde als “liefde voelen voor”. Soms is het een goed idee om te bedenken hoe het over zo’n vijftig jaar zou kunnen zijn: wil je met haar oud worden?

Denk ook na over de vraag waarom een vorige relatie eindigde. Daar is een oorzaak voor geweest... wees eerlijk tegenover uzelf! Analyseer uw gedachten en gevoelens.

Én bespreek ze met elkaar! Het is niet erg om onzeker te zijn, het is wel onvergeeflijk om dat alléén te willen ‘uitvechten’, terwijl zij récht heeft op uw gedachten, gevoelens en twijfels omtrent háár! Samen biddend, pratend en denkend kom je er achter of zij de ware is voor u, of u de ware bent voor haar.
Een goede en gezegende verkeringstijd toegewenst, waarin u steeds meer naar elkaar toe mag gaan groeien!

Gode bevolen,
Marijke Rots

Lees meer artikelen over:

verkering
Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1500 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Veel hulpverleners noemen zich christelijk, maar uit ervaring weet ik dat er toch occulte zaken aan de orde kunnen komen. Is contextuele therapie op basis van het gedachtengoed van Leanne Payne als ch...
Geen reacties
28-09-2010
Ik masturbeer best wel vaak. Hoe lang zijn mijn zaadcellen houdbaar in de buitenlucht? Ik ben bang dat mijn vriendin zwanger kan worden als ze in aanraking komt met mijn zaadcellen. En hoe vaak kan ik...
Geen reacties
28-09-2015
Eigenlijk wil ik meer mijn hart luchten dan dat ik een vraag heb. Ik heb namelijk schulden. Al een heel aantal jaren. Er is helemaal niemand die ervan af weet. Niemand die er iets van merkt (waarschij...
7 reacties
28-09-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering