Graag zou ik dichter bij God willen komen. Hier heb ik strijd over. Ik zou het f...

D. van Genderen / Geen reacties

22-04-2009, 00:00

Vraag

Graag zou ik dichter bij God willen komen. Hier heb ik strijd over. Ik zou het fijn vinden om een cursus, liefst schriftelijk, te volgen die hier op ingaat. Dus die niet alleen namen en feiten behandelt, maar echt ingaat op hoe je tot God moet komen. Ik zou het fijn vinden als die cursus op het reformatorisch gedachtengoed berust. Weet u zulke cursussen?


Antwoord

Beste vraagsteller,

Wat een prachtig verlangen heb jij, dat je dichter bij God wil komen. Weet je, ik heb de afgelopen dagen nagedacht over je vraag en er ook om gebeden, en telkens kwam hetzelfde antwoord in mijn gedachten. Veel belangrijker dan het volgen van een cursus, is dat je in de Bijbel gaat lezen. Elke dag. Je zou 1 hoofdstuk uit het Oude Testament kunnen lezen en 1 hoofdstuk uit het Nieuwe Testament. Begin dan in Genesis en in Mattheus.

Als je ergens God beter leert kennen, is het wel in de Bijbel. Omdat de Bijbel Gods eigen Woord is. En die woorden van Hem zijn levend en krachtig. Hij wil daardoor tot je spreken en je ogen openen voor de Heere Jezus. Bid daar ook maar om.

Ik weet niet of je de Heere Jezus persoonlijk kent als je Heiland en Verlosser. Misschien nog niet. Dat is wel het allerbelangrijkste als je God beter wilt leren kennen. Vraag maar eenvoudig aan Hem of Hij je zonden wil vergeven, bekeer je en geloof in Hem. Dan ontvang je ook de Heilige Geest, Die je wel helpen om God en de Heere Jezus beter te leren kennen en te groeien in het geloof. Weet je, het mooie is dan, en dat proef ik al een beetje in je vraag, dat je verlangen dan sterker wordt om dichter bij God te komen en Hem beter te leren kennen.

Je zou ook eens kunnen kijken op de website van stichting HeartCry (www.heartcry.nl). Daar vind je goede artikelen en toespraken die hier speciaal op ingaan.

Van harte wens ik je Gods zegen,
Dirk van Genderen

Lees meer artikelen over:

geloofszekerheid
Dit artikel is beantwoord door

D. van Genderen

  • Geboortedatum:
    26-08-1959
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Goudriaan
  • Status:
    Inactief
22 artikelen
D. van Genderen

Bijzonderheden:
Eindredacteur EO-Visie

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik heb twee vragen: 1. Het zalig worden wordt vaak geschetst met het voorbeeld van een bedelaar die zijn hand moet uitsteken. Door de wedergeboorte wordt dan de hand van het geloof geschonken (omda...
1 reactie
22-04-2016
Ik ben een jonge man die een half jaar getrouwd is. Ik heb seksuele verlangens op een verkeerd gebied. Ik zit achter internet naar plaatjes van blote vrouwen te kijken. Ik probeer er tegen te vechten,...
Geen reacties
22-04-2008
Ik zit in de Gereformeerde Gemeenten. Kan iemand mij vertellen hoe die leer ontstaan is? En dan bedoel ik niet alleen vanaf 1953 maar eigenlijk nog eerder, hoe het christelijk geloof zich vanaf vroege...
Geen reacties
22-04-2022
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering