(...) U vervolgde later in de preek dat u er bang voor bent dat velen te laat ge...

Ds. C. Harinck / Geen reacties

17-03-2009, 00:00

Vraag

Dominee C. Harink. U preekte onlangs bij ons (Ger. Gem. Herkingen). Rijk mocht u getuigen dat wie in de Zoon van God gelooft, behouden zal worden. U vervolgde later in de preek dat u er bang voor bent dat velen te laat geloven. Ik bid dagelijks voor mijn ouders, broertjes en zusjes of ze de Heere/Heere Jezus mogen leren kennen. Hoe moet ik die opmerking van u opvatten? Bedankt voor uw antwoord!


Antwoord

We lezen in de gelijkenis van de wijze en dwaze maagden dat de dwaze maagden, dat de dwaze maagden riepen: Heer, heer, Doe ons open (Matth. 25:11). Zij baden te laat. De deur was nu gesloten. Na de dood is er geen geopende deur van genade meer. Dan helpt roepen om genade niet meer. Dat bedoelde ik. Denk ook maar aan het vragen van de rijke man uit de gelijkenis. In dit leven moet je biden en zoeken en kloppen. Nu wil de Heere Zich laten vinden.
 
Ds. C. Harinck

Dit artikel is beantwoord door

Ds. C. Harinck

  • Geboortedatum:
    09-04-1933
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerde Gemeenten
  • Woon/standplaats:
    Kapelle
  • Status:
    Actief
250 artikelen
Ds. C. Harinck

Bijzonderheden:

Emeritus

Bekijk ook:


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Graag wil ik een echtpaar helpen bij grote relatieproblemen in hun huwelijk. Maar een van de dingen waar ik erg tegenaan loop is dat ze beide niet christelijk zijn. Bij alles waar de vrouw het tegen m...
5 reacties
17-03-2021
De dominee van mijn vriendin is een levensgenieter in hart en nieren, evenals zijn vrouw. Ze nemen het er ook erg van in alle opzichten en het is hun gegund. Het zijn hartelijke lieve mensen. Enz.
Geen reacties
17-03-2015
Ik las pas het volgende citaat: "Het klinkt als een cliché, maar het beste moment om weer aan een relatie te beginnen, is wanneer u vindt dat u best zonder zou kunnen." Wat wordt hiermee bedoeld? En i...
8 reacties
17-03-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering