Ongeloof is zonde

Ds. H.H. Klomp / Geen reacties

30-01-2009, 00:00

Vraag

Waarom is ongeloof zonde? Ik denk dat ik het wel weet, maar ik kan het voor mezelf niet concreet beantwoorden.


Antwoord

Beste vragensteller, Ja ongeloof is zonde. Een mens gaat uiteindelijk verloren vanwege ongeloof. “Hij straft ons, maar naar onze zonden niet!” Ps. 103 (ber.).  Zonde is erg, ongeloof erger. Dan vertrouw je de Heere niet op Zijn Woord. Het welmenend spreken van de Heere komt tot de hoorder. In dat gehoorde Woord zit ook de genade om er persoonlijk “amen” op te leren zeggen. Naar de kant van de ontdekking aan de ellende en de verlossing door Christus` offer, alsook richting dankbaarheid voor ontvangen genade. Wie niet “amen” zegt, maar “neen”(zo is de mens van nature), maakt de Heere in feite tot een leugenaar in Zijn Woord. Die zondaar wil zèlf god zijn/blijven in het diepst van zijn gedachten en weigert te bukken onder Gods Majesteit.

Daardoor lìgt hij niet alleen verloren, maar gaat hij ook verloren. Omdat Hij God niet serieus neemt en zo het zoenbloed van Christus eigenlijk met de voeten treedt en de Heere opnieuw kruisigt (Hebr. 6:6). Dit wordt als eigen schuld aangerekend, door Gods heilig recht. Dan is er geen Borg voor de ziel, in tijd en eeuwigheid.

Ik hoop dat jij, beste vragensteller, iets van dat andere leven weet. Met eeuwigheidsperspectief tot bij de troon van het Lam.

De Heere zegene je!

Ds. H. H. Klomp

Dit artikel is beantwoord door

Ds. H.H. Klomp

  • Geboortedatum:
    05-04-1949
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Actief
132 artikelen
Ds. H.H. Klomp

Bijzonderheden:

Met emeritaat sinds januari 2017.

Bekijk ook:


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik (meisje, 25) heb heel veel vragen rondom mijn vriendschap met een vriendin die af en toe suïcidaal is. Het is (logischerwijs) een ongelijke vriendschap, meer geven dan nemen. Ik probeer mijn grenze...
6 reacties
30-01-2010
Is er een christelijke online-cursus om om te gaan met depressies? Ik vond gewone online cursussen maar die zijn tot en met 25 jaar. Ik ben ouder, dus deze vallen al af.
1 reactie
30-01-2014
Na diverse ervaringen op datingsites loop ik bijna standaard tegen het volgende knelpunt: de start van het contact is doorgaans soepel. Ze vertellen je dat ze je leuk vinden, het contact waarderen, st...
2 reacties
30-01-2016
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering