Boom des levens in Hof van Eden

Redactie Refoweb / 3 reacties

30-01-2023, 08:03

Vraag

Zonder zonden hadden Adam en Eva eeuwig kunnen (door)leven. Waarom was er dan toch een boom des levens in het paradijs? Deze werd na de val zelfs afgeschermd door engelen met zwaarden. Wat was Gods bedoeling hiermee? En staan die engelen er nu nog (en waar precies)?


Antwoord

Het paradijs is met de zondvloed verdwenen. De boom des levens staat nu in de hemel, het nieuwe Jeruzalem, dat straks als hemel en aarde vernieuwd zullen zijn, zal nederdalen naar de aarde. Lees ook het artikel 'Boom des levens in het paradijs'.

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2356 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
3 reacties
Annetteotte
31-01-2023 / 16:39
Ik hoorde een predikant vorige week zeggen dat de boom des levens door God was geplaatst, omdat Hij de mens zelf de keuze wilde geven om te geloven in Hem. De predikant noemde het een achterdeur voor de mens om zich van God af te keren. Wat dus ook helaas zo is gegaan.
Boanerges
31-01-2023 / 17:19
Alles wat over de Boom des Levens gezegd wordt (door dominees, Calvijn, Abraham Kuijper of wie dan ook) en met goede en mooie bedoelingen verbonden wordt met “het geestelijke leven” dat niet in de tekst van de Bijbel kan worden terug gevonden is het aanhoren onderzoeken én geloven niet waard. Het is zoals Kuitert al zei: “Al het spreken over Boven komt van beneden” Niemand weet het en daarom kun je het gerust een mysterie blijven noemen. Er is niet op elke vraag een antwoord te vinden.
Jesaja40
02-02-2023 / 17:41
Een hele goede vraag wordt hier gesteld.

Er is nog een reden te noemen: wie van de boom des levens at zou de status van onsterfelijkheid ingaan. Dat houdt heel concreet in: de eeuwige staat van zonde.

Het is dus de liefde van de Eeuwige die de mensheid daartegen heeft beschermd totdat de zondvloed over de aarde kwam.

Terug in de tijd

Ik woon sinds anderhalf jaar in een studentenhuis. Eerst met alleen jongens, maar sinds september wonen er twee meisjes en twee jongens. Dat gaat prima, iedereen is kerkelijk en gaat goed met elkaar o...
5 reacties
28-01-2013
Ik heb een probleem wat ik eigenlijk goed heb kunnen verbergen. Ik ben vaak bang voor mannen. In de bus ga ik het liefst naast een vrouw zitten. Als er in de kerk een jongen of een man naast me gaat z...
Geen reacties
28-01-2006
Ik ben 21 jaar en heb al een tijd een gelukkige relatie met mijn vriend (24). De laatste tijd gaan er veel vrienden uit onze omgeving trouwen. Regelmatig wordt de vraag aan mij gesteld of ik al trouwp...
5 reacties
28-01-2017
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering