Ja, ik ben overtuigd dat dat ware geloof in Hem alleen voldoende is om zalig te ...

B. Noteboom / Geen reacties

29-10-2008, 00:00

Vraag

Ja, ik ben overtuigd dat dat ware geloof in Hem alleen voldoende is om zalig te worden. Maar hoe moet ik dit doen? Wat moet ik doen? Ik voel dat ik dit niet weet, kan en zie. Hoe kom ik er dan?


Antwoord

Beste vragensteller. Excuus voor het late antwoorden...

Ingaande op je vraag: Misschien is jouw vraag herkenbaar voor veel mensen. In de Bijbel kom je het ook tegen: Op de pinksterdag riepen de verslagen mensen tegen de apostelen: Wat moeten we doen mannenbroeders?! Petrus nam het woord en zei: "Bekeert u en gelooft het evangelie. Lees het letterlijke antwoord maar na in Handelingen 2:38.

Je kunt jezelf niet redden en dat hoeft ook niet. Het is belangrijk dat je dat ziet en erkent. Verder raad ik je aan enkel te zien op het Lam van God dat de zonden van de wereld dus ook jouw zonden wegneemt. Jouw zonden vormen een blokkade naar God toe en dus ook naar jouw zaligheid toe. Geloof je dat het offer van de Heere Jezus echt genoeg is om je zalig te laten worden? Belangrijk is om daarop te vertrouwen, om je daaraan pleitend vast te houden. Dat is het evangelie geloven... Hij en niet jij. Hij de Redder en niet jij.

Dat betekent niet dat jij niets meer kunt. De Heere zegt dat je je moet bekeren. Doe het dan ook. Zal Hij je een opdracht geven die je niet kunt doen? Lukt het niet alleen? Vraag er dan een ander of vraag De Ander erbij, ga er in ieder geval mee aan de slag. Het zal je wat gaan kosten want er staat niet voor niets: strijd om in te gaan. Aan de andere kant is het: Wie zoekt, die vindt!

Als laatste wil ik je meegeven dat het niet jouw grootste doel is om zalig te worden. Jouw levensdoel moet zijn God de Vader te verheerlijken; dat kan door tot eer van Hem te leven!

Ik hoop dat je hier wat aan hebt!

Hartelijke groet,
Bert Noteboom

Dit artikel is beantwoord door

B. Noteboom

  • Geboortedatum:
    10-02-1984
  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Almere
  • Status:
    Inactief
81 artikelen
B. Noteboom

Bijzonderheden:
* Jeugdevangelist in Almere
* Lid van Chr. Gem. 'De Wegwijzer'
* Koordirigent / liedschrijver

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Het lukt mij niet om open te zijn. Niemand weet eigenlijk wat er in mijn hart leeft. Ik moest op mijn opleiding een presentatie houden over mijn eigen leven. Ik kon alleen maar luchtige en kleine ding...
Geen reacties
29-10-2019
Er wordt wel eens gezegd dat de Tien Geboden een “leefregel voor dankbaarheid” zijn. Op welke bijbelse gronden zegt men dat? Ik heb namelijk de laatste tijd diverse mensen horen beweren dat de wet dat...
Geen reacties
29-10-2004
Kan iemand mij vertellen of je naast een bedrijfshandboek ook nog een cao moet hebben of kan deze dan komen te vervallen? We hadden namelijk een bedrijfs-cao en nu komt er een bedrijfshandboek voor in...
Geen reacties
29-10-2016
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering