Ik heb nu twee jaar verkering (ik was toen 16, hij 17). Nu begin ik ineens erg t...

C. M. Chr. Rots - de Weger / Geen reacties

14-10-2008, 00:00

Vraag

Ik heb nu twee jaar verkering (ik was toen 16, hij 17). Nu begin ik ineens erg te twijfelen of ik wel (genoeg) van hem houd en of ik echt met hem verder wil. Hoe kan ik hier achter komen?


Antwoord

Lief twijfelaartje,

Probeer je gevoelens te analyseren: waar werd je twee jaar geleden verliefd op, geldt dat nu nog? Was het zijn uiterlijk, zijn sportiviteit, zijn karakter? Jij bent in die twee jaar gegroeid (of veranderd, dat kan ook), net als hij. Bedenk eens hoe zou jullie relatie er over vijf, over tien of twintig jaar uit kunnen zien... met andere woorden: is dit de man met wie je je verdere leven zou willen delen? Stel jezelf dit soort vragen. Én geef éérlijke antwoorden, want jezelf en hem voor de gek houden brengt je niet verder.

Jullie zijn nog jong, je zou ook een poosje een time-out kunnen afspreken. In ieder geval is de verkeersregel “bij twijfel niet inhalen” ook goed te gebruiken op je levensweg. Met andere woorden: doe niet iets waar je spijt van krijgt (zoals verkering hebben terwijl je dat eigenlijk niet ziet zitten) of waar je nu nog niet aan toe bent (je “binden”, terwijl je misschien juist wel “vríj” wilt zijn).
 
Gods zegen toegewenst!
Marijke Rots

Tags in dit artikel:

verkering
Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1499 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Mevrouw Rots, ik had u de vraag gesteld over het vermaken van een vriendin. Bedankt voor uw antwoord. Ik ben inderdaad een jongen van 20 jaar die graag een relatie wil hebben, maar ik weet ook niet zo...
Geen reacties
14-10-2014
In Galaten 2:7 wordt gesproken over het evangelie der voorhuid en het evangelie der besnijdenis. Wat wordt hiermee bedoeld?
Geen reacties
14-10-2006
Wanhoopkreet: Ik heb het er erg moeilijk mee dat ik thuis niet de opvoeding krijg die ik wil krijgen. Misschien klinkt dit erg egoïstisch maar mijn ouders denken verschillend over het geloof en dus is...
Geen reacties
14-10-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering