Belofte van bescherming en vervolgde kerk

Ds. J.L. Schreuders / Geen reacties

25-09-2008, 00:00

Vraag

In Jesaja zegt de Heere dat HIJ de kerk van het Nieuwe Testament zal beschermen. Wees verre van verdrukking en zij zal tot u niet genaken en ook dat ze niet bevreesd hoeven te zijn ervoor. In het hoofdstuk van “gij ongetrooste IK zal uw stenen gans sierlijk leggen” staat dit. Als ik dit lees, krimpt mijn hart ineen: en al die vreselijke vervolgingen dan? Denk dan bang: is HIJ er dan wel? Is dit niet in tegenspraak met wat ik zie?


Antwoord

Zijn de beloften in tegenspraak met wat je ziet? Ja, heel vaak wel dus. De apostelen kwamen ook in de gevangenis, een Johannes op Patmos. Maar juist in de crisis komt het op geloof in de beloften aan. Ze zouden niets voorstellen als ze juist niet temidden van de verdrukking zouden spreken. Ze vormen dus voor de strijdende kerk troost- en pleitgrond en dan heeft de Heere God alle eeuwen door -in het groot en in het klein- laten zien dat het geen fabeltjes zijn. Dat gaat echter soms/vaak door diepe dalen heen en zelden linea recta. Nochtans beschut en bewaart Christus Zijn kerk tegen het woeden van de hele wereld in!

 
Ds. J. L.Schreuders

Tags in dit artikel:

christenvervolging
Dit artikel is beantwoord door

Ds. J.L. Schreuders

  • Geboortedatum:
    24-08-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Boven-Hardinxveld
  • Status:
    Actief
174 artikelen
Ds. J.L. Schreuders

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Mijn kleinkind van dertien maanden heeft grote slaapproblemen. Ze gaat wel slapen, maar wordt na 3-4 uur wakker, ligt dan twee uur te huilen of te jengelen, slaapt weer een uur en wordt dan weer wakke...
6 reacties
25-09-2013
Hoe zou je het begrip heiliging goed kunnen uitleggen aan iemand die weinig van de Bijbel en het christelijk geloof afweet?
3 reacties
25-09-2018
Op papier ben ik nog niet gescheiden. Mijn man heeft mij vanwege het geloof verlaten. Ik heb alles geprobeerd om scheiding te voorkomen, maar dit is zijn keus. Voordat de scheiding officieel is op pap...
1 reactie
25-09-2023
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering