Ontmoeting met leuk meisje regelen

Alie Hoek - van kooten / Geen reacties

21-06-2003, 00:00

Vraag

Ik ben een jongen die nogal eenzaam is en weinig kontakten heeft. Nu heb ik betrekking op een meisje, maar weet niet hoe ik die ooit moet ontmoeten. Weet u hoe ik dit probleem moet oplossen? Dagelijks leg ik dit probleem ook aan de Heere voor.


Antwoord

Heel wat jongens zouden heel graag een relatie willen aangaan, maar weten gewoon niet goed hoe ze dat moeten aankaarten. Je kunt uiteraard ook niet rechtstreeks naar een meisje toestappen en zeggen: "Hallo, ik ben Piet, ik vind je aardig en ik wil verkering met je". Dat is al te direct en hier zal een meisje alleen maar van terugschrikken.

Dus hieraan voorafgaand moet er een soort van serieus spel plaatsvinden, dat wil zeggen dat je contact met haar zoekt, over van alles en nog wat praat, kijkt hoe ze hierop reageert en als dat positief is, ga je vervolgens zo weer een stapje verder.

In jouw geval zou je haar een kaartje kunnen sturen, afwachten hoe ze daar op reageert, haar vervolgens eens kunnen uitnodigen voor een terrasje of iets dergelijks, kijken hoe dat weer valt, enz.

Je zult toch echt zelf ook in de benen moeten komen. In het gebed mag je aan de Heere God vragen of Hij alle dingen wilt leiden. Maar alleen bidden en vervolgens gaan zitten afwachten, werkt niet.

Alie Hoek-van Kooten

Tags in dit artikel:

verliefdheid
Dit artikel is beantwoord door

Alie Hoek - van kooten

  • Geboortedatum:
    27-08-1949
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Actief
936 artikelen
Alie Hoek - van kooten

Bijzonderheden:

Auteur van o.a.

Bekijk ook:

 

 

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik voel me niet thuis in onze gemeente. Voor mijn huwelijk heb ik in de stad gewoond en daar ging ik naar de Ger. Gem. Daar stond geen vaste dominee. Ik vond het een fijne, ruime en eenvoudige gemeent...
Geen reacties
21-06-2018
Aan een Ger.Gem.-dominee. Sinds een aantal jaren ben ik volledig gestopt met het luisteren naar wereldse muziek. Ik heb nog een grote vuilniszak met stapels cd's. Wat moet ik daarmee doen? Verbranden?
14 reacties
21-06-2010
Een algemene vraag n.a.v. het antwoord m.b.t. het curatorium van de Gereformeerde Gemeenten. Kunnen hoogleraren/predikanten die bij de opleiding betrokken zijn niet een keer een toelichting geven, b...
Geen reacties
21-06-2021
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering