(...) Maar nu heeft hij mij pas verteld dat hij met een ander meisje seks heeft ...

Kand. G.A. van Ginkel / Geen reacties

22-04-2008, 00:00

Vraag

Enige tijd geleden is mijn relatie uitgegaan. Na een aantal maanden ben ik weer met een andere jongen in aanraking gekomen. We weten allebei zeker dat we voor elkaar bestemd zijn. Maar nu heeft hij mij pas verteld dat hij met een ander meisje seks heeft gehad. Hij heeft oprecht zijn schuld beleden voor God en mij. Die nacht droomde hij ook uit Joh. 8 vers 11. Mag ik een relatie met hem beginnen of is dit niet mogelijk op grond van de Bijbel?


Antwoord

Als deze jongen oprecht zijn schuld heeft beleden voor God en voor jou, dan is er geen verhindering om een relatie voort te zetten, met het oog op een gezamenlijke toekomst als man en vrouw in het huwelijk. (Je zou weliswaar kunnen zeggen: laat hem ook nog zijn schuld belijden tegenover die bewuste vriendin van toen (...)) Het is te waarderen dat deze vriend eerlijk voor zijn verleden uitkomt. Wel is het verdrietig en jammer dat dit feit er ligt. Het mooie is er toch een beetje af... Wellicht kan dat bij jou leiden tot een zekere geremdheid in je relatie. Zelfs ook straks in het huwelijk, gesteld dat het zo ver mag komen. Je moet dit toch maar verwerken! Spreek je gevoelens eerlijk uit.
 
Zonder wantrouwend te willen zijn vraag ik me toch af: Waarom heeft hij je dit verteld? Zit het hem werkelijk allemaal dwars en heeft hij zoveel respect voor jou dat hij je dit wel moet vertellen om een echte relatie met jou te kunnen hebben? Of brengt hij het onderwerp seks ter sprake op een heel bepaalde manier en misschien zonder het zich heel bewust te zijn toch vanuit onzuivere motieven?(...)

Het zal van jou veel discipline vereisen om deze vriend jezelf niet te geven voor het huwelijk, vóór het bijbels gezien verantwoorde moment. Hij heeft (helaas) ervaring met seks. Praat erover en... We zijn zwak! Het is goed om heel duidelijk je (bijbelse) grenzen te stellen én die te handhaven! God de Heere biddend om kracht.

Kand. G. A. van Ginkel

Lees meer artikelen over:

seksualiteit voor het huwelijk
Dit artikel is beantwoord door

Kand. G.A. van Ginkel

  • Geboortedatum:
    13-01-1958
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Maartensdijk
  • Status:
    Actief
167 artikelen
Kand. G.A. van Ginkel

Bijzonderheden:

Pastoraal werk te Veen, Wijk (bij Heusden) en Groenekan.


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Christenen hebben het altijd over de blijde boodschap. Het enige wat ik aan het geloof heb overgehouden is angst om in de hel te komen. Wat nu?
Geen reacties
22-04-2006
Geachte dominee N. den Ouden. In een artikel in Terdege d.d. 21 oktober 2015 sprak u over ds. C. A. Tukker. Mijn vraag gaat over de volgende zin: “Maar ik hoop dat je kent wat ik mee mocht maken: dat ...
Geen reacties
22-04-2016
Ik heb wel eens gehoord dat mensen die aan glaasje draaien gaan doen, etc. last van angsten, depressies en zelfmoordneigingen krijgen. Is dat echt zo? En waarom laat de duivel zich wel oproepen en als...
Geen reacties
22-04-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering