Ingroeiende haartjes op benen

drs. N. Wolswinkel / Geen reacties

25-12-2007, 00:00

Vraag

Ik heb last van ingroeiende haartjes op mijn benen. Het heeft gelukkig nog niet tot ontstekingen geleid, maar er ontstaan wel bultjes. Eerst scheerde ik met een scheermesje en toen had ik geen last van ingroeiende haartjes. Nu ik sinds kort epileer heb ik er wel last van. Hoe kan dit en wat is hieraan te doen?


Antwoord

Helemaal verklaren kan ik het fenomeen niet. In het algemeen is het zo dat ontharen als gevolg van scheren, epileren, of met harsen tot irritaties kan leiden.

In jouw geval: wanneer je wilt ontharen, en er met scheren geen problemen bestaan: wat let je om het op die manier te blijven doen? Dit verklaart niets en is natuurlijk een echte pragmatische huisartsenoplossing, maar daar kom je vaak een heel eind mee.

Drs. N. Wolswinkel

Lees meer artikelen over:

beharingmedischscheren
Dit artikel is beantwoord door

drs. N. Wolswinkel

  • Geboortedatum:
    02-02-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Inactief
331 artikelen
drs. N. Wolswinkel

Bijzonderheden:

Huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Hoe kijkt men in de gereformeerde gezindte aan tegen een leeftijdsverschil van 13 jaar (zij 17, hij 30) als men met elkaar een vaste relatie wil aangaan?
Geen reacties
25-12-2003
Wanneer voorbehoedsmiddelen geen abortieve werking hebben, is er binnen het huwelijk geen bezwaar tegen te maken. Is dit waar?
Geen reacties
25-12-2003
Ik begin me hoe langer hoe meer te ergeren aan de houding van de Gereformeerde Gemeente t.o.v. de Verbondsleer van de Christelijke Gereformeerde Kerk. Zo wordt in het voorwoord van het cathechisatiebo...
Geen reacties
25-12-2003
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering