De wapens oppakken

J. Bayense / Geen reacties

29-04-2003, 00:00

Vraag

Mogen wij als christenen ook de wapens oppakken om bijvoorbeeld de Moskee op de Tempelberg te vernietigen?


Antwoord

Een lastige vraag. Het is heel verleidelijk om daar met "ja" op te antwoorden. Immers, de Islam is een valse godsdienst of afgodendienst. Die moet je toch bestrijden? Ik denk dat we daarvoor andere wapens hebben gekregen. Als Christen hebben we te strijden met de wapenrusting van God (zie hiervoor Efeze 6).

In het verleden (de tijd van de kruistochten) heeft de kerk geprobeerd met geweld het heilige land te bevrijden van de Islam. Veel goeds heeft het niet gebracht. Vele mensen, onder wie heel veel Joden, werden vermoord. Het heeft alleen ellende opgeleverd.

Wij kennen Gods plan met en in Israël niet. Laten we ook niet proberen het op onze manier in te vullen. Maar laten we wel doen wat ons is opgedragen: de verkondiging van het Evangelie. De prediking wil de Heere gebruiken om zondaren (ook moslims) zalig te maken. "Niet door kracht, noch door geweld, maar door Mijn Geest zal het geschieden  zegt de HEERE der heirscharen" (Zacharia 4:6).

Met vriendelijke groet,
J. Bayense

Lees meer artikelen over:

christendomleger
Dit artikel is beantwoord door

J. Bayense

  • Geboortedatum:
    30-07-1963
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Apeldoorn
  • Status:
    Inactief
34 artikelen
J. Bayense

Bijzonderheden:

Evangelist te Kerkrade


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Al een tijdje heb ik last tijdens het slapen: ik heb pijn in mijn buik (onder) en wordt met hoofdpijn wakker (ongeveer om de drie uur). Wat kan dit zijn? Wat kan ik eraan doen?
Geen reacties
29-04-2006
Weet u bijbelgedeelten te noemen die gaan over de opstanding uit de doden op de dag van de wederkomst van Christus? Geldt dit bovenstaande ook voor het ongeboren kind, dat gestorven is in de moedersch...
Geen reacties
29-04-2008
Hebben doodgeboren kinderen van ouders die niet gelovig zijn, ook een ziel? Gaan zij naar de hel, omdat hun ouders niet gelovig waren en nooit voor hen gebeden hebben? Wat moet je tegen iemand zeggen ...
Geen reacties
29-04-2009
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering