Ziek van ongesteldheid

A. Kwakernaak / Geen reacties

15-10-2007, 00:00

Vraag

Ik moet me ziek melden als ik ongesteld word. Ik heb dan een niet uit te houden buikpijn. Ik neem dan een naproxen, dan ubrofen, dan weer twee paracetamollen en meestal ga ik een paar keer achter elkaar in bad. In bed houd ik het ook niet uit, niks helpt. Is de pil dan een oplossing? Helpt dat tegen de pijn? Want ik baal vreselijk als ik me ziek moet melden hierdoor. Maar als ik toch ga werken, dan val ik flauw, en moet ik overgeven.


Antwoord

Deze vraag kan ik kort beantwoorden. Ik denk dat de pil inderdaad een oplossing kan bieden voor dit probleem. De pil zorgt ervoor dat de menstruatie vaak milder verloopt, zowel wat betreft het bloedverlies als de pijnklachten.

Indien er echter een zwangerschapswens is, is dit middel natuurlijk niet geschikt. De pil voorkomt een eisprong en daarmee wordt de kans op een zwangerschap verminderd. Voor menstruatieklachten is ook femex (=naproxen 275mg) een goed middel, maar ik begrijp dat je al naproxen gebruikt zonder al teveel resultaat. Ik adviseer dus om een afspraak bij je huisarts te maken om dit probleem te bespreken.

A. Kwakernaak

Lees meer artikelen over:

de pilmenstruatie
Dit artikel is beantwoord door

A. Kwakernaak

  • Geboortedatum:
    30-11-1999
  • Kerkelijke gezindte:
    Onbekend
  • Woon/standplaats:
    Moerkapelle
  • Status:
    Inactief
62 artikelen

Bijzonderheden:

huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Als we het geslachtsregister van Adam lezen, zien we dat uit Methusalem Lamech en uit Lamech Noach geboren wordt. Opmerkelijk hierbij is, dat als je de leeftijden waarop de eerste twee een zoon kregen...
Geen reacties
15-10-2019
Wij zijn bezorgd omdat een dochter van ons een jongen heeft leren kennen in de vakantie en ook al na een paar dagen verkering had. Nu vinden wij het helemaal niet verkeerd zoals ze op hun manier serie...
3 reacties
15-10-2013
Ik ben zwanger van ons vierde kindje en sta voor een bevalling met keizersnede (4e keer). Hoe vaak kun je een keizersnede toepassen? En hoelang is het nog verantwoord?
Geen reacties
15-10-2004
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering