Salem is op zoek naar nieuwe collega’s

Salem (advertorial) / geen reacties

29-05-2019, 14:21

Salem uit Ridderkerk is op zoek naar nieuwe collega’s! De reformatorische zorginstelling heeft nieuwbouwplannen en zal op een andere manier gaan werken. „Hierdoor hebben we meer ruimte voor parttimers”, vertelt Cees van der Lee.

ADVERTORIAL

De leukste vacatures in het onderwijs

CNS Putten bruist. Samenbouwen wij aan het onderwijs van morgen, samen groeien wij. Want samen groeien verbindt. Wil jij met ons meegroeien? Dat kan! Want wij hebben nog een aantal vacatures en gemotiveerde en ondernemende onderwijsprofessionals kunnen wij goed gebruiken.

Meer info...

De leukste vacatures in het onderwijs

Salem stelt hoge eisen aan de formatie van de teams, zowel qua kwaliteit als qua omvang van de dienstverbanden. „Wij hebben graag veel fulltimers in onze teams”, legt Cees, hoofd Personeel en Opleiding, uit. „Momenteel lukt het ons echter niet om de formatie op deze manier op peil te houden. Verder hebben we nieuwbouwplannen en gaan we ons richten op kleinschalig wonen. Daardoor zullen ook de teams kleiner worden. Hierdoor hebben we meer ruimte voor parttimers”, aldus Cees. „Daarnaast komen er nieuwe functies bij, zoals andere niveaus voor verpleegkundigen, helpenden en functies voor studenten niveau 3 en niveau 4 die bij ons een bijbaan in de zorg kunnen vinden. Ook hebben we ruimte voor stagiaires.”

Een populaire functie waar meer ruimte voor beschikbaar komt, is die van assistent woongroepen, een gastvrouwfunctie waarbij de collega activiteiten met een groep bewoners verzorgt en hun maaltijden begeleidt. Sowieso komt er meer formatie beschikbaar voor welzijns- en dagbestedingsactiviteiten.

Scholing

Salem houdt zich intensief bezig met bijscholingen en individuele opleidingen voor de werknemers. „Als organisatie richten wij ons op kwaliteit. Daarom vinden we bijscholingen en opleidingen erg belangrijk. Wij faciliteren bijvoorbeeld groepsscholing over ouderenzorg en palliatieve zorg, de opleiding tot Eerst verantwoordelijk verzorgende en de opleiding tot Verpleegkundige niveau 4”, licht Cees toe. „Ook investeren we in trajecten voor mensen die willen herintreden in de zorg. Collega’s die het vroegere diploma MDGO VZ behaald hebben, kunnen bijvoorbeeld in een jaar het diploma Verzorgende IG behalen. Dit is mogelijk door een traject te volgen waarbij de persoon een dag in de week werkt en een dag in de maand naar school gaat op het Hoornbeeck College”, vertelt Cees.

Rozina Schilt (43) is Verzorgende IG op een psychogeriatrische afdeling en werkt al bij Salem vanaf het eerste uur. „In de afgelopen 24 jaar is er veel veranderd”, vertelt ze. „In het begin bestond onze afdeling uit dertig bewoners die samen in een grote huiskamer verbleven.  Dat gaf veel onrust. Later zijn we uitgeweken naar kleinere erkers, dat was een hele verbetering.” Inmiddels heeft Rozina’s afdeling een pilot achter de rug. „Salem wil overgaan op kleinschalig werken en wonen en op onze afdeling is dat concept getest. De groepen bestaan uit zeven of acht bewoners, zodat de zorgverlener hen veel beter persoonlijke aandacht kan geven. Ik denk dat dat heel positief is: het geeft minder onrust dan wanneer bewoners in grotere groepen zijn ingedeeld. Verder heeft de zorgverlener de hele dag de zorg voor dezelfde groep, wat veel meer structuur geeft.”

Rozina vindt het fijn om binnen een christelijke organisatie te werken. „De reformatorische identiteit van Salem heeft meerwaarde voor de bewoners. Omdat de collega’s dezelfde achtergrond hebben, is de sfeer onderling erg goed. Verder vind ik het mooi om iets te kunnen betekenen voor bewoners op het gebied van het geloof, zoals bidden en Bijbellezen. Dat vinden ze erg fijn!”

Ook Nadine de Boer (19) werkt als Verzorgende IG bij Salem. „Sinds september werk ik op een afdeling waar mensen wonen met een dementie. Dit bevalt me heel erg goed. Ik vind het een uitdaging om elke dag weer voor de bewoners te zorgen, voor ze na te denken en dingen voor ze te doen die ze zelf niet meer kunnen. Het werk is erg afwisselend, elke dag is anders!”

Nadine is positief over de cursussen en scholingen die Salem aanbiedt. „Na mijn indiensttreding heb ik direct cursussen voor nieuwe medewerkers gevolgd, bijvoorbeeld over tillen en transfereren. Verder zal ik binnenkort beginnen met de opleiding tot Eerst verantwoordelijk verzorgende. Ik vind het goed dat Salem werknemers de kans geeft om zich verder te ontwikkelen. Ik vind het fijn dat Salem een reformatorisch verpleeghuis is, ik kan er zijn wie ik ben. Die reformatorische identiteit vind ik belangrijk.”

Enthousiast geworden?
Kom ook bij Salem werken!
Kijk op www.werkenbijsalem.nl.

Salem
Vlietlaan 2
2986 AZ Ridderkerk
0180 45 21 52
mail@salem.nl
www.salem.nl

Salem (advertorial) op 29-05-2019, 14:21
geen reacties

Meer nieuws

De “Ark van Noach” ligt sinds afgelopen vrijdag in de Rijnhaven van Wageningen. De Ark deed er vier uur over om van ligp...
geen reacties
28-05-2019
Vader en moeder zijn de twee mensen die in het leven van hun kind een onzegbaar grote invloed hebben. Het kind dankt zij...
geen reacties
15-05-2019
De opkomst van de islam geeft reden tot veel zorg. Dat kan de vraag oproepen: is de islam wellicht een oordeel van God? ...
geen reacties
23-04-2019
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering