Mozaïek112

RefoMator / 1 reactie

18-04-2023, 08:56

Waar menig kerkelijke gemeente tot voor kort niet hveilig was voor Mozaïek-kengetal, zijn de rollen in Hardenberg dezer dagen omgekeerd. In een helder moment van ondeugende geest besloten 2 plaatselijke vrijgemaakten voorgangers het karretje van de club van Kees&co. alvast preventief in de digitale poep te rijden. www.mozaiek0523.nl werd geclaimd en de domeinnaam bij de plaatselijke GKv geparkeerd.


Nu is het kapen van domeinen dus oorspronkelijk de core business van Muzaïek en zijn betrokken gemeenten doorgaans weinig geamuseerd door een uitbreiding van de plaatselijke kerkelijke verdeeldheid. Rondpompen van heiligen is over het algemeen geen hele constructieve bezigheid.

Het adres van de website blijft zolang gegijzeld totdat aan de eis van de gijzelnemers is voldaan. Die voorwaarde gaat over samenwerken: ‘We wilden hier niet overvallen worden door een vestiging van Mozaiek. Wij willen samenwerken door bijvoorbeeld kerk- of jeugddiensten te organiseren. Als ze dat ook zouden willen, geven we de domeinnaam terug.” Oei, dat riekt al een beetje naar het Stockholm-syndroom als je het mij vraagt. Niet bekend is of de betreffende predikanten ook over een gouden keeltje beschikken, zoals bekend een van de pre’s om als voorganger op het podium te komen staan.

Navraag door het Neerlans Dageblat leerde dat Mozaiekplagen.nl weliswaar geen geldige url is maar wel gemeengoed in zeker 7 andere vlekken in het land. Zo registreerde ene Freek te Eindhoven Mozaiek040. De ruim 200 (!) kilometer op en neer naar de Basilisk te Veenendaal, om daar het wekelijkse mini-concert van Kees Kraayenoord en Gerald Troost bij te wonen, werd hem iets te gortig en hij sorteerde vast voor op een M-dependance in de Lichtstad. En Jeroen uit de buurt van Ommen kocht Mozaiek0529. Maar dat was puur uit commercieel oogpunt, aldus de goudeerlijke domeinkaper.

Ik denk er overigens aan om Mozaiek112 vast te leggen. Kees mag me bellen op voorwaarde dat… (vul de reden in via de reacties hieronder)

RefoMator op 18-04-2023, 08:56
1 reactie
benefietdiner
18-04-2023 / 17:41
Mentaal betekend Mozaïek: ‘verschillende bronnen een Mozaïek’. Je hoeft Kees dus niet te bellen en voeg je toe met de vrijgemaakt mozaïek 112.

Lees ook deze columns

Als we de redactie van Refoweb mogen geloven staan er inmiddels 20.000 vragen en antwoorden online en is na ruim twintig jaar de stroom nog niet opgedroogd. Pogingen van conculega’s om soortgelijke ru...
69 reacties
11-04-2023
Mogen klimaatactivisten geweld gebruiken? Dat was de insteek van een debatavond in Amsterdam. Ik herhaal: mogen klimaatactivisten geweld gebruiken? Een van de sprekers die zich had opgegeven was een k...
2 reacties
13-03-2023
Nieuws van de jongens van ZZTop Jezusleeft! Je kunt in maart voor de provinciale statenverkiezingen te Noord-Holland stemmen op een kwetsbare, beïnvloedbare en instabiele fakkeldrager lijsttrekker. En...
4 reacties
31-01-2023
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering