Stem op uw favoriete fakkeldreiger

RefoMator / 4 reacties

31-01-2023, 10:00

Nieuws van de jongens van ZZTop Jezusleeft! Je kunt in maart voor de provinciale statenverkiezingen te Noord-Holland stemmen op een kwetsbare, beïnvloedbare en instabiele fakkeldrager lijsttrekker. En zeg nou zelf, die kans krijg je niet zo heel vaak.


‘Mad’ Max van den B., de man die tot zes maanden nor is veroordeeld omdat hij met een brandende fakkel voor het huis van minister Kaag stond te lichterlaaien, wil meedoen voor het pluche. En dat is geen probleem voor de politieke partij van de goedlachse Floris van der Spek. Weliswaar heeft de rechter gevonnist maar in hun belevingswereld gaat het hier om een alternatief strafbaar feit: "Er was voor ons geen sprake van een dreigement aan Kaag. Hij wilde alleen met haar praten.”  Dat beloven verhitte discussies te worden in de Statenzaal! Hopelijk zijn er voldoende brandblussers aanwezig.

Max wilde alleen maar (heel hard) praten

 

De kandidaat-lijsttrekker wordt in het volgende filmpje kort aan ons voorgesteld:

 

Tijdens de rechtszaken is de mentale gesteldheid van Van den B. door een psychiater als ‘kwetsbaar, beïnvloedbaar en instabiel’ beoordeeld, ‘met een risico van escalatie'. En er mankeert ook iets aan zijn oren (constateer ik zonder medisch onderzoek van een arts). Hij overtrad namelijk binnen no time de voorwaarden voor voorlopige vrijlating en werd weer gesignaleerd op plekken waar hij niet hoort te komen. 

De Statenzaal beeft, voor de partij Jezusleeft...

RefoMator op 31-01-2023, 10:00
4 reacties
Johnvb
31-01-2023 / 20:21
Smakeloos dit! En Refoweb onwaardig!

Wat zou Jezus doen?
Ook zo sneren en een trap nageven?

Triest dit!

Gebed is een beter, ja het beste wapen hier tegenover.....
kejak
01-02-2023 / 11:05
Kan er eerlijk gezegd wel beetje om lachen. Ik lees ook weleens de stukjes van GeenStijl en vind de rake typeringen aldaar vaak grappig. Alleen, zou je als christen dat grappig moeten vinden en zou je als refo-platform op GeenStijl willen lijken , zoals dat met deze column wel het geval is? Alleen al de alliteratie: favoriete fakkeldrager.... nog even en GeenStijl gaat likkebaardend plagiaat plegen van Refoweb; wie had dat kunnen denken.
sagitariusAstar
14-02-2023 / 01:15
Sjongejongejonge zeg. Dit artikel is wel een hele goede representatie van Jezus zeg... Als ik een buitenstaander was zou ik het maar een hypocriete boel vinden zo. Lekker Jezus en liefde verkondigen, maar dan zulke teksten schrijven. Smaakloos!

Ik wil de schrijver van het artikel eens aanraden om 1 Korintiërs 13:4-5 & Matteüs 22:36-40 eens te lezen en dan eens na te gaan of dit artikel nog wel kan op deze manier.

Dit is geen liefde is en deze manier van schrijven en denken hoort niet thuis in de christelijke levensstijl.
In plaats van andere mensen/geloofsgenoten belachelijk te maken kunnen we beter de armen eens in een slaan en als christenen op de dingen waar we het mee eens zijn, dat Jezus onze redder is, gaan strijden in Nederland voor onze Jezus!

Zo enorm verdrietig om te zien dat de geest van verdeeldheid grip krijgt in de kerk van Christus :(

En mogen er geen scherpe artikelen geschreven worden? Vanzelfsprekend natuurlijk wel! Alleen laten we daar de liefde van Christus in het oog houden!
Erik1960
28-02-2023 / 15:02
Het werkelijk smakeloze aan deze dwarse column is dat het nog echt waar is ook. Een politieke partij die er niet voor terugdeinst een psychisch kwetsbare, beïnvloedbare en instabiele man (die er niet voor terugdeinst om strafbare feiten te plegen bij het uiten van zijn mening) tot lijsttrekker aan te wijzen. Maar omdat de naam van Jezus erbij betrokken is, mag je daar geen vraagtekens bij zetten.

Lees ook deze columns

Van tijd tot tijd heb ik te strijden met aanvechtingen. Ik schiet vaak zo tekort. Verkeerde gedachten liggen altijd op de loer. Of ik reageer verkeerd op mensen of op zaken. Ik ben zo vaak op mijzelf ...
Geen reacties
19-01-2023
Wie het kerkelijk nieuws buiten de geëikte kanalen enigszins volgt, kan het niet ontgaan zijn dat de rechterflank van kerkelijk Nederland dezer dagen een weinigje verhit is. Oorzaak is een ‘herstelde’...
121 reacties
05-10-2022
De reactie van ds. Gert van den Brink op de bezorgdheid van Jan van den Brink (panellid Refoweb; ouderling in de Gereformeerde Gemeente van Eindhoven) over zijn veelbesproken lezing 'Het evangelie z...
Geen reacties
15-08-2022
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering