Het gladde ijs van Ben en Jerry’s

RefoMator / Geen reacties

27-07-2021, 14:40

Moreel superieur aan een bevroren lolly likken, was nog nimmer zo makkelijk. Het wordt tegenwoordig mogelijk gemaakt door Ben en Jerry’s, de deugdochter van Unilever. Het heeft de firma uit Vermont namelijk behaagd om de bezette betwiste Palestijnse gebieden als verboten voor Joodse ijsjes uit te roepen. De Israelische distributeur van het merk mag aldaar niet langer leveren want het zou in strijd zijn met de normen en waarden van B&J. Judea, Samaria e.o krijgen vanaf 2022 dus ijsvrij.

 

 

ADVERTORIAL

Familiedagen - 17, 18 & 19 oktober

Familiedagen 2023 in Evenementenhal Gorinchem belooft een geweldige ervaring te worden voor gezinnen in de herfstvakantie. We hebben een indrukwekkend programma samengesteld, vol met leuke en educatieve activiteiten voor alle leeftijden.

Meer informatie...

Familiedagen - 17, 18 & 19 oktober

Nu is er niets mis met een beetje maatschappelijke engagement maar op de burelen van Ben and Djer is overduidelijk de smaak ‘Butter on Head’ favoriet. In landen als Maleisië (niet leuk voor homo’s), Verenigde Arabische Emiraten (niet gezellig voor non-moslims) en Brazilië (onfijn voor oerwoud) kun je bijvoorbeeld wel Caramel Brownie, Chocolate Fudge of Cookie Dough uit de vrieskist trekken.

De boycotbeweging BDS (Boycot, Desinvestering en Sancties...vóór en dóór Palestijnen) kan na de boete voor Christenen voor Israel derhalve een nieuwe zege op haar conto schrijven. Maar dat is te vroeg gejuicht want er staat de ijscoboer wellicht een cookie van eigen deeg te wachten. In diverse staten in Amerika is het namelijk bij wet verboden om gelden te investeren in bedrijven die Israel boycotten. Het zou gaan om meer dan 100 miljoen dollar die als ijs sneeuw voor de zon lijken weg te smelten.

Ik ben overigens alvast begonnen om aan mijn eigen BDS een flavour toe te voegen.  IJs en weder dienende. Orna Barbivai, de Israëlische minister van Economische Zaken, volgde direct mijn goede voorbeeld.

RefoMator op 27-07-2021, 14:40
Geen reacties

Lees ook deze columns

Niet in de slachtofferrol kruipen, maar de samenleving welwillend, gastvrij en met een eigentijdse verwoording van leer en leven tegemoet treden. Dat is wat de kerken vandaag te doen staan.
Geen reacties
07-04-2021
Dr. J.P. van den Brink, panellid van Refoweb en ouderling van de Gereformeerde Gemeente in Eindhoven, schreef een opiniestuk over het moderne levensgevoel, cultuuruitingen en het bestrijden van corona...
Geen reacties
15-02-2021
UFO’s bestaan en bezoeken regelmatig onze planeet. Een wetenschapper van de Technische Universiteit in Delft kon in 2018 zijn biezenmandje pakken toen hij dat met grote stelligheid doceerde. Goed, hij...
1 reactie
22-01-2021
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering