Meer vrouw op bord

Menno de Bruyne / 3 reacties

28-02-2020, 12:14

Ik weet niet of de gemiddelde lezer dat óók heeft, maar bij sommige berichten wrijf ik mijn ogen uit en vraag ik me af: ben ík nou gek, of zijn zíj het?

Eind januari was het weer zover. “PvdA Eindhoven wil vrouwen op verkeersborden” las ik in het nieuws. Eerst ging ik er vanuit dat er wat mis was met m’n leesbril, maar m’n collega Cornel (afgekort: colCor), die een échte bril draagt, las precies hetzelfde. Daarna dacht ik: misschien is het vandaag wel 1 april, maar het bleek toch écht 22 januari te zijn, hetgeen door colCor werd bevestigd.

Weldra drong de bizarre werkelijkheid tot me door. De Eindhovense versies van Lodewijk Asscher vinden dat de Nederlandse verkeersborden moeten worden gefeminiseerd. Bij de PvdA geloven ze écht dat als er alleen maar mannen op verkeersborden staan, mensen gaan denken dat vrouwen niet naar buiten mogen. Je moet er maar op komen! Dan heb je toch echt een bod voor je kop – excusez le mot.

Nou, zo lust ik nóg wel een paar ‘inclusieve’ verkeersborden. Kom er maar in Esther Ouwehand, wat voor beesten wil je op je bord? Rob Jetten gaat zich vast al sterk maken voor paartjes mannen. En in de verte komt de heer Öztürk luid schreeuwend aan: “Dan óók Turken en Marokkanen. Meer, meer, meer!”

Esther Ouwehand kan het daarbij best nog wel eens lastig krijgen, want langs de Nederlandse wegen wemelt het van de beestenborden. Ik ken waarschuwingsborden met koeien, paarden (met ruiter), padden, eenden, eekhoorns, herten, honden, eikenprocessierupsen en zelfs teken. Bij een koe kun je het verschil tussen het vrouwtje (koe) en mannetje (stier) nog redelijk zichtbaar maken, maar hoe dat moet met een teek of een eikenprocessierups???

Menno de Bruyne op 28-02-2020, 12:14
3 reacties
Catherine
29-02-2020 / 11:34
Beste Menno, inderdaad bizar geestig. Maar zelfs bij de PvdA hebben ze geen bod voor hun kop, maar het zou dan wellicht een verkeersboRd kunnen zijn?
Er zijn nog meer varianten te bedenken, mensen die zich met behulp van krukken verplaatsen, mensen in een rolstoel, in een scootmobiel, met een buggy, met een boerka, zij moeten zich ook af en toe naar de overkant begeven, nietwaar?
Dieudonne
03-03-2020 / 09:30
Het feit dat bepaalde politieke partijen geen pijnlijke verantwoordelijkheid durven nemen, om de poorten van de sociaal maatschappelijke hel in Nederland te sluiten; brengt dat politici op zoek zijn naar de spreekwoordelijke inclussiekast, om toch maar, buiten schot, een deurtje te kunnen sluiten en zich daarna trots op de borst te kloppen.... Dwaasheid! Helaas is het vluchten van de realiteit in het activisme ook enige linkse Christelijke politici niet vreemd. Het doel wat mensen stellen moet geen koning worden over des mensen welzijn, tenzij het het Doel betreft dat hoger ligt dan het aardse welbevinden.
evantorisch
09-03-2020 / 11:46
Ach, nou ja ... Misschien is het dan toch zo gek nog niet om i.p.v. beMANning "beMENSing" in te voeren.
Ook op de verkeersborden zou dat moeten lukken trouwens.
Ik vraag me stiekem af wat de mannetjes zouden vinden als er alleen vrouwen-borden met rokken en paardestaarten zouden bestaan.
Okéoké, man én vrouw zullen zich allebei aangesproken weten (rok of broek)
Turken en Marokkanen trouwens ook (dat zijn gewoon mensen hè!!!).
Maar de verkeersborden gelden nou eenmaal niet voor de dieren, dus de koeien, paarden, padden, eenden, eekhoorns, herten, honden, eikenprocessierupsen, teken....bladiebla kun je rustig buiten beschouwing laten.

Lees ook deze columns

Vierduizend jaar geleden huppelden talloze dino’s en draken nog vrolijk over frisgroene vlakten en poepten ze lustig en ...
11 reacties
14-02-2020
Sinterklaas is weer in het land en daarmee ook de zwartepietdiscussie. Het is al aardig op weg een heuse traditie te wor...
22 reacties
22-11-2019
In het Reformatorisch Dagblad van 31-10-2019 werd door een dominee van de Gereformeerde Gemeenten een recensie gepublice...
geen reacties
04-11-2019
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering