Adieu God

Kruipolie / 11 reacties

14-02-2020, 09:47

Vierduizend jaar geleden huppelden talloze dino’s en draken nog vrolijk over frisgroene vlakten en poepten ze lustig en massaal hun fosfaten in de atmosfeer (Job 40, 41, Psalmen 74/104, Jesaja 27). Enorme mesthopen waren dat. Geen Bijbelheilige die met zijn wijsvingertje stond te zwaaien. Inmiddels hebben al miljoenen soorten het loodje gelegd, van parelmoerneut tot de mauritiaanse blauwe duif. Klimaatverandering gaat sneller dan we denken. Gelukkig maar.

Wandelende en vliegende monsters zijn uitgestorven, evenals sabeltandtijger en mammoet. En ik heb niet de indruk dat iemand dat vervelend vindt. Hoewel niet betreurenswaardig, is het toch een vrij slordig gezicht als een hongerige tyrannosaurus z’n dikke achterwerk op het Binnenhof plant en tijdens zijn lunch wat Haagse politici naar binnen werkt. Zelfs de geitenwollensokjes janken om de dooie dodo niet meer. Opgeruimd staat netjes, zullen we maar zeggen. En zo gaat het al millennia lang.

Sinds Greta is echter alles anders geworden. De Zweedse schreeuwlelijk heeft ons bang gemaakt. Angst is niet alleen een slechte raadgever, maar ook een interessant verdienmodel. Volksmenners gebruiken die emotie al eeuwenlang om het klootjesvolk te manipuleren. Wonderdokters vergaarden er in de Middeleeuwen bergen duka’s mee. Spijbelende milieukoters wentelen zich er nu in, om een sterrenstatus; wee het land wiens koning een kind is. Wetenschappers en milieutaliban vullen met rampscenario’s-in-overtreffende-trappen hun toch al zwaar gesubsidieerde beurzen. Jaren geleden had het zilte nat al om onze klompen moeten spoelen. Maar ja, het wil nog niet echt doorzetten met de stijging van de zeespiegel en de flukse opwarming van ons kleumende kikkerlandje. Jammer, want dat scheelt toch vele vertoefkilometertjes aan CO2 naar Zuid-Frankrijk. En wie ziet er nu niet uit naar een dobbervakantie in Apeldoorn bij het strandpaviljoen van de klimaatkrant van refo-Nederland!

Iedereen heeft een belang en er valt in de zompige Hollandse klei nu eenmaal rijkdom en macht te vergaren rond klimaatgekte en de onbetaalbare energietransitie. Waar heel Europa aardgas juichend omarmt, slachten wij de kip met gouden eieren. In het weggeëvolueerde micro brein van linksige politici en hun gehersenspoelde vijfde colonne leeft namelijk de gedachte dat ons op wereldschaal bijna kleinste en hol landje, de aardkloot kan redden door massaal aan de Chinese zonnepaneeltjes en de helaas niet recyclebare horizonvervuilende windmolentjes te gaan. Zon en wind is groen, dus doen.

Wie wat vaker en langer buiten vertoeft dan alleen om Fluffy zich leeg te laten schijten, constateert ook dat er niet minder maar meer insecten zijn, ondanks de prut die wij dagelijks de lucht in blazen. Zachte winters zijn nu eenmaal goed voor de biodiversiteit en bioveelheid. Voedselproducenten weten zich ondertussen geen raad met het vliegend ongedierte omdat zelfs milieubevorderende bestrijdingsmiddelen zijn of worden verboden. De suzukifruitvlieg verwoest vrijwel alles wat vitamine bevat en zacht is. De perenbladvlo is niet meer weg te spuiten. De eikenprocessierups is inmiddels een serieus gezondheidsprobleem. De malariamug zit ons op de hielen. Enzovoort. Onuitroeibaar.

Christenen, zelfs in orthodoxe kringen, blaten desondanks gehoorzaam mee in het vegakoor van linkse fosfaat- en stikstofhaters. In gemeenschap met doemprekers aller tijden voorspellen de milieuprofeten een spoedig einde der aarde. Alleen radicale bekering tot de strenge klimaatgod kan de mensheid nog redden. Het enige wat we van de geschiedenis leren, is dat niemand er ook maar iets van leert.

Ondertussen dalen dikke lagen onuitwisbaar vettig stof neer op dat dikke Boek, dat ooit het Woord van God werd genoemd en voor gelovigen norm- en maatgevend was. En dit laat een compleet ander geluid horen: “Zijt gij gekomen tot de schatkameren der sneeuw, en hebt gij de schatkameren des hagels gezien? ... Wie deelt voor den stortregen een waterloop uit, en een weg voor het weerlicht der donderen? Om te regenen op het land, [waar] niemand is, [op] de woestijn, waarin geen mens is; Om het woeste en het verwoeste te verzadigen, en om het uitspruitsel der grasscheutjes te doen wassen. Uit wiens buik komt het ijs voort, en wie baart den rijm des hemels?” (Job. 38: 22-29 ). En hoe de aarde dan wel aan zijn eind komt? Met vuur, als een dief in de nacht en door de hand van de Schepper Zelf (2 Petr. 3:10). Over serieuze klimaatverandering gesproken...

Kruipolie op 14-02-2020, 09:47
11 reacties
K80
14-02-2020 / 14:02
Blijft toch bijzonder dat ondanks er schijnbaar Dinosauriers rondliepen 2000 BC en dat er geen documentatie over bestaat.
De Egyptenaren waren al in staat hoogstaande technieken toe te passen zoals piramides bouwen en wetenschap en schrift.
Toch hebben ze nooit de moeite genomen om afbeeldingen te maken van de dinosauriërs. Bijzonder eigenlijk, ze zullen best in de weg gelopen hebben tussen de mensen.
Andere culturen over heel de wereld die toen al op hoog niveau waren hebben er ook nooit iets over geschreven, zoals de Maya's of Chinezen. Terwijl in die gebieden talloze fossielen zijn gevonden.
Of zouden ze al wat eerder uitgestorven zijn dan 4000 jaar geleden?
Gerard
14-02-2020 / 14:50
@K-80
Er bestaan in feite heel wat oeroude afbeeldingen en verhalen van dinosauriërs, ook op Egyptische vazen en Chinese voorwerpen alsmede bij allerlei andere culturen in Afrika en Zuid_Amerika. Hier worden er een aantal genoemd: https://historydaily.org/did-ancient-man-see-dinosaurs-these-carvings-and-artifacts-say-maybe.

De benaming 'dinosaurier' en de specifieke soortnamen zijn pas van recente datum. Vroeger werden ze waarschijnlijk bijvoorbeeld draken genoemd alhoewel er in sommige talen bijvoorbeeld in Afrika ook wel namen bestaan voor sommige soorten die blijkbaar bekend waren bij deze mensen lang voordat de evolutionisten ze namen gaven.

In de Chinese cultuur vind je veel over draken. Er is het jaar van het schaap, van de hond, van de aap, van het paard, van de haan en verdere meer dieren, en jawel ook het jaar van de draak (11 gewone dieren en het 12e dier zou ineens een legende moeten zijn?). Natuurlijk zijn verhalen over draken soms een eigen leven gaan leiden, maar er is alle reden om aan te nemen dat het hier van oorsprong zou kunnen gaan over wat we tegenwoordig dinosauriërs noemen.

Kortom, als je het wilt aanvaarden is er heel wat te vinden uit het verleden aan overleveringen van dinosauriers die zijn waargenomen.
Omega
14-02-2020 / 16:55
Klopt @Gerard Meest overtuigend voor mij is echter dat de Bijbel ze 'in levende lijve' beschrijft. Er moeten dus gelijktijdig mensen en sauriërs hebben geleefd. Meest gangbare verklaring in het creationisme is dat ze na de zondvloed snel zijn verdwenen.
K80
14-02-2020 / 19:08
Wij kunnen nu ook afbeeldingen maken van dinosauriërs ondanks dat we ze nog nooit hebben gezien. Wellicht konden ze dit vroeger ook bedenken als ze een skelet vonden?
Vind het verschil 4000 jaar geleden, of meer dan 60 miljoen jaar geleden nog al iets.
Dit bedoel ik er mee, als er echt meer wetenschappelijk bewijs zou zij dat er 4000 jaar geleden nog van die beesten rondliepen, dan zou dat de norm zijn.
Nu blijkt uit bewijzen dat dat niet zo is.

Europeanen die nog nooit een krokodil of varaan hebben gezien, zullen dat een draak noemen.
mortlach
14-02-2020 / 21:08
Ach, het is Dwars maar, daar wordt altijd extra moeite genomen om maar zo 'prikkelend' mogelijk te zijn.

Ondertussen is het op de Zuidpool 20 graden. Wintervakantiebestemming 2021, zou ik zeggen!
Omega
14-02-2020 / 22:46
@K80 Zo te lezen ben je geen christen, dus dan discussiëren we al op een totaal andere frequentie. Maar zo lang er nog geen wetenschappelijk bewijs is voor oerknal of oersoep (op dit moment ben ik nog degene die van @Mortlachs' centen bier mag tappen), hou ik het maar bij de Bijbelse waarheid. Voor de evolutieleer ben ik niet gelovig genoeg. En zolang de Bijbel precies beschrijft wat een sauriër uitspookt, vermoed ik dat ze meer hebben gezien dan alleen een rotstekening of stripboek.
Catherine
15-02-2020 / 11:18
Prima column Kruipolie! Ik word een beetje heel erg moe van al die klimaattoeteraars. Ik sjouw me een breuk naar glas-kunststof-papier-blik-batterij-restafval containers, maar het blijkt nog niet eens een druppel op een immense gloeiende plaat te zijn. Intussen keek ik eens op flightradar en schrok me werkelijk te pletter toen ik zag hoeveel vliegtuigen TEGELIJK boven ons huis vliegen. De roeptoeteraars stappen nog steeds onbeschaamd in een vliegtuig dat hen naar verre oorden brengt. Daar de stranden vervuilend en de lokale bevolking overspoelend. Het klimaat is niet hetzelfde als ten tijde van Mozes. En b.t.w. waar komen toch al die grote stenen vandaan, die je in Drenthe zo mooi gestapeld ziet liggen? Het mooie aan de natuur is dat die altijd in beweging is, elke dag er anders uitziet. In de herinnering van veel mensen waren vroeger de zomers lang en zonnig, de winters berekoud van december tot en met februari. Maar je herinnering bedriegt je vaak. Natuurlijk worden we opgeroepen - zeker christenen - om verstandig te leven, sober, matig, omzien naar elkaar, delen met de armen. Als we dit nu eens allemaal proberen te doen, leven we naar Gods geboden. En die zijn heilzaam voor iedereen! Het ging fout toen de mens dacht dat hij het beter wist dan zijn Schepper.
Webster2028
19-02-2020 / 15:59
Jammer. ik had gehoopt iets te lezen over christelijk rentmeesterschap.
Marienzelf
20-02-2020 / 20:27
Uit het hart gegrepen .

Rentmeesterschap is onze taak
Maar de onverzadigbare klimaatgod is een gevaar
Kaas16
24-02-2020 / 17:39
De toonzetting van dit artikel vind ik stuitend. Lijkt wel afkomstig van GeenStijl en dat baart me zorgen. Graag had ik hier gelezen dat u noch links noch rechts bent, maar christen. Dit geschreeuw lijkt alles behalve christelijk ("zoals Christus") en hoort derhalve niet hier thuis. Ik begrijp de frustratie en het onbegrip voor klimaatmaatregelen, maar we moeten de verantwoordelijkheid nemen die ons is opgedragen: rentmeesterschap.
Ik hoop dat Refoweb ook bezorgd is over deze taal en hier een en ander recht wil zetten.
Omega
28-02-2020 / 08:28
De volgelingen van het milieuopperwezen Baälstikstof zitten er opnieuw naast met hun voorspelde droogteramp. Het is natter dan ooit.

Kaas is volgens milieumalloten een van de minst duurzame etenswaren. Dus een beetje 'rentmeester' gebruikt een andere Avatar om serieus genomen te willen worden ;-)

Lees ook deze columns

Sinterklaas is weer in het land en daarmee ook de zwartepietdiscussie. Het is al aardig op weg een heuse traditie te wor...
22 reacties
22-11-2019
In het Reformatorisch Dagblad van 31-10-2019 werd door een dominee van de Gereformeerde Gemeenten een recensie gepublice...
geen reacties
04-11-2019
Afgelopen zomer was ik weer eens op de boerderij. Boeren worden door journo’s, die vrijwel allemaal in de Randstad of Hi...
6 reacties
22-10-2019
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering