Ondankbaar

Refoweb / 1 reactie

18-01-2017, 20:20

Toen koning Alfonsus van Arragon tot zijn droefheid had bemerkt dat zijn hovelingen het gebed aan tafel nalieten, nodigde hij ze op zekere dag allemaal aan zijn tafel. De genodigden lieten dat niet graag aan zich voorbijgaan. Zodra zij bijeen waren, gaf de koning een wenk om met het eten te beginnen. Niemand dacht er aan vooraf te bidden, al waren zij wel een ogenblik stil, omdat de koning voor zich bad.

Onder het eten kwam er plotseling een onbekend persoon binnen. Een bedelaar, in lompen gehuld, te vies om aan te pakken, zette zich zonder iets te vragen of te zeggen aan tafel en at en dronk naar hartenlust. De hovelingen waren verbaasd over deze onbeschaamdheid en zagen de koning aan, in de verwachting dat deze de bedelaar de deur zou wijzen. Zij zouden graag daarbij een handje geholpen hebben.

Alfonsus echter die van de zaak afwist en de komst van de bedelaar had geregeld, bleef kalm en zweeg. Toen de ongenode gast zijn honger en dorst gestild had, stond hij op en ging weg, zonder een woord van dank te spreken, ja, zonder zelfs voor de koning te buigen. Zoiets was nog nooit gebeurd! Hoe was het mogelijk dat toe te laten? Wat een onbeschoft mens! mompelden de hovelingen. Maar nu stond de koning op en sprak op ernstige toon: Zo onbeschaamd als die bedelaar doet u nu ook. Dag aan dag zet u zich aan tafel en gaat u weer aan het werk zonder God te danken. Van deze bedelaar mag u leren u hierover diep te schamen!

Ds. R. van de Kamp

Refoweb op 18-01-2017, 20:20
1 reactie
Sammie2016
19-01-2017 / 10:25
Mooi verhaal.
Zo is het maar net!
Over het algemeen hebben mensen deze houding, dagelijks weer. God is verantwoordelijk voor al het goede in ons leven en danken wij Hem daar voor!
De Allerhoogste geeft ons zon, water, zuurstof, eten, kleding, Heilige Geest, het gebed, Zijn zoon, een hoopvolle toekomst, etc. etc. te veel om op te noemen.

Maar we moeten Hem elke dag danken voor dit alles ...
.. Psalm 69:30 Ik wil de naam van God loven met een lied,
En ik wil hem groot maken met dankzegging.

Filippenzen 4: ... 6 Maak je nergens zorgen over, maar vertel in gebed aan God wat je nodig hebt. DANK HEM OOK VOOR ALLES. 7 Dan zal de vrede van God, die wij met geen mogelijkheid kunnen begrijpen, jullie hart en jullie gedachten beschermen in Jezus Christus.

Lees ook deze columns

Gewichtige nieuws vanuit het Canadese. De redactie van De Wiegende Vlasrok is onlangs verdubbeld. En we noemen hem Rene....
12 reacties
11-01-2017
Soms hangt er een naar geurtje in je huis waarvan je de oorsprong niet kunt vinden. Je zoekt je ongans, maar je ontdekt ...
25 reacties
28-12-2016
‘De preek van de leek’. Misschien hoorde u ooit van dit moderne fenomeen. Prof. dr. A. van de Beek schreef in een column...
16 reacties
19-12-2016
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering