Gezinsuitbreiding bij de Wiegende Vlasrok

RefoMator / 12 reacties

11-01-2017, 13:57

Gewichtige nieuws vanuit het Canadese. De redactie van De Wiegende Vlasrok is onlangs verdubbeld. En we noemen hem Rene. Zoon van. In zijn eerste bijdrage aan deze inmiddels iconische haatsite mag hij helemaal losgaan op…Refoweb.

In een open (riool)brief laat hij zijn onvrede blijken over het toch wel uitermate zeer genuanceerde antwoord van een predikant uit Garderen. Het stukje proza is getiteld:

BRIEF VAN RENE AAN DS. W. PIETERS' REFO-RIOOL-WEB OMTRENT ZIJN SUBTIELE JUDASKUS

Forummer Gravo weet dit op onnavolgbare wijze op de snijtafel te leggen en feilloos te fileren. Met zijn goedvinden (en anders ook) plaats ik dat hieronder:

Taalkundig worden er wat schelden betreft fraaie records gebroken. Zo kan ik nog stilletjes nagenieten van de term, waarmee René Burggraaf Refoweb beschimpt in de genoemde brief aan ds. Pieters. Hij noemt het een homo-kerk-hol.

Dat is fraai, heel fraai. Niet alleen past hij bij dit krachtige woord een prachtige allitererende stijlfiguur toe, maar hij heeft het nieuw gevormde begrip ook nog eens netjes aangekleed door middel van koppelstreepjes. Zo wordt het echt een eenheid: homo-kerk-hol. Prachtig. Om nooit meer te vergeten.

Allerlei connotaties komen naar boven. We horen hierin stilletjes het woord homohol. Dat kan een vuig begrip zijn, maar het klinkt met echo wel weer geweldig in een groot leeg kerkgebouw. Ho-ho-ho-mo-mo-mo-hol-hol-hol. Waar vind je het nog? Lol.

We herkennen het woord homokerk. En dat geeft ook stof tot nadenken. Want hoe zit het daar eigenlijk mee? Kerken we nu dan in een heterokerk?

En wat gedacht van het even zo intieme kerkhol dat we erin horen? Geeft dit de leegte aan in een kerkgebouw? Of is het juist een uitdrukking van de schuilhut die een kerk ook kan zijn. Mooi dus, heel mooi. Een echte taalverrijkende term.

Er wordt op Refoweb al enige tijd net gedaan alsof homo's en kerk onverenigbare begrippen zijn. Wat dat betreft is het scheldwoord homo-kerk-hol dus totaal niet op z'n plaats. Maar misschien leidt de toorn van Burggraaf junior wel tot een herziening van deze praktijk. En wordt Refoweb weer wat het in de ogen van René nu juist is: een echte homo-kerk-schuilplaats. Zo zou met een kromme stok nog een rechte slag worden gedaan. En krom is ie, hoor, onze René. Tsjonge-jonge-jonge-jonge

RefoMator op 11-01-2017, 13:57
12 reacties
Bomans
11-01-2017 / 15:19
Dat krijg je er van als je je kind laat afzinken en de nageboorte bewaart.
Catherine
11-01-2017 / 15:55
Tjonge jonge, wat een bijbelse reactie. Not.
Refoweb verlaagt zich hiermee tot het niveau van de Burggraafjes, geen haar beter dus.
Bomans
11-01-2017 / 16:25
Hmm, volgens mij is het de taak van iedere christen om satan met alle middelen te bestrijden.
abcd
11-01-2017 / 17:19
@Bomans
Alle middelen?
''Wordt door het kwade niet overwonnen, maar overwin het kwade door het goede.''

Daarnaast lijkt je post te suggereren dat die Rene Burggraaf satan zelf is (polemiek is immers tussen Refoweb en hem, en in het stuk wordt ook zijn persoon benaderd).
Lijkt me eerder een zielig geïndoctrineerd kind van zijn vader die ons gebed nodig heeft.
Johndetweede
11-01-2017 / 18:36
Eens met Catherine en Abcd. Refoweb vindt het inderdaad erg leuk om zaken belachelijk te maken. Dat blijkt al uit de foto hierboven.

Beste redactie (of wie het dan ook schrijft): verlaag je toch niet tot dit niveau.
Het is al erg genoeg dat er zoveel strijd in kerkelijk Nederland is.

Toen ik ooit op refoweb begon, volgens mij al meer dan 10 jaar geleden, waren er veel goede, inhoudelijke discussies op het forum. Tegenwoordig zie ik vooral vragen over seks, al dan niet binnen het huwelijk en reclames.
Ik mis die eerste tijd.
Bomans
11-01-2017 / 18:50
Ik zou eerst maar eens stoppen om iemand met een ernstige bezetenheid reformatorisch te noemen, nog los van de spotternijen tegen de Heilige Geest door die kleine gremlin.
dorual1
12-01-2017 / 08:51
ik weet totaal niet waar dit over gaat en wil het denk ik ook niet weten. Refoweb, wilt u aub een beetje nivo houden. Humor mag (moet zelfs), prikkelen prima en dat je daarbij bij sommigen over de grens van het acceptabele heengaat is niet altijd te vermijden, maar anderen belachelijk maken, welke verknipte rederingen en gedachten hier ook achter zitten, past niet bij een jongerenforum wat zich volgens de verworvenheden van de reformatie wil profileren. Weg hiermee.
APJ
12-01-2017 / 22:11
Het advies is om de bijdragen van de rokende vlaswiek volledig te negeren. Dit soort schrijfsels verdienen het niet om op gereageerd te worden vanwege het ontbreken van de liefde. Laten we niet meer tegen ze schrijven, maar voor ze bidden, zoals een christen betaamd.
Bomans
13-01-2017 / 08:31
@APJ Volslagen zinloos om voor deze mensen te bidden. Ze hebben al vele malen de zonde tegen de Heilige Geest bedreven en vrijwel alle predikanten en hun prediking vergeleken met het werk van satan. Zie Matt. 12:31-37. Of deze uitleg: http://www.refoweb.nl/vragenrubriek/2591/wat-is-de-zonde-tegen-de-heilige-geest-/

Dit is ook boeiend: https://goedgelovig.wordpress.com/2013/12/22/iedereen-naar-de-hel/

Negeren lijkt me lastig. De sekte van Pietertje heeft in Nederland een aantal colporteurs die de deuren langsgaan om de uitbraaksels van zijn uitgeverij aan de man (vrouwen dienen in de keuken te blijven) te brengen in rechtsradicale refokring. En wie niets koopt wordt ter plaatse 'vervloekt' door deze 'veranderde' (zoals ze zelf beweren) wanabee Vlasrokgetuigen.
M71
13-01-2017 / 09:10
Wat hun doen is hun verantwoordelijkheid! En wat wij hier op refoweb schrijven is onze verantwoordelijkheid! Ook wij kunnen blijkbaar niets anders dan terugslaan. Terwijl de Heere Jezus het toch anders leert: Hebt uw vijanden lief; keer uw rechterwang toe etc.
Wat de reacties betreft kunnen we ons wel samenvoegen: de rokende refowiek, het rookt immers op beide sites behoorlijk. Laten wij ons dan onderscheiden door Bijbels te blijven. Of te worden want heel veel reacties zijn niet Bijbels. Weet je ik moest ook lachen om de column. Maar als je me vraagt is dit nu wat wij moeten doen dan zeg ik nee. Refoweb, als Jezus letterlijk ernaast had gestaan toen dit geplaatst werd, was dit dan geplaatst? Nu staat Hij boven ons, en als je mag weten dat hij voor je zonden betaald heeft dan is Hij ín je! En t wordt wel geplaatst........dit is met meerdere columns. Misschien toch eerst bedenken wat de Heere ervan vindt? Trouwens, dat misschien moet ik weg laten!
Ik waardeer echt heel erg jullie werk! Maar laten we Bijbels blijven in onze reacties!
panny
15-01-2017 / 14:26
Ik wil geen woorden vuilmaken aan de genoemde website
Maar, beheerders van Refoweb, haal asjeblieft dit smakeloze stukje van jullie website!!!
Dit is toch niet tot eer van onze God!
Jeremiah
18-01-2017 / 07:30
Wat kinderachtig om op elke scheet van die website te reageren.

Lees ook deze columns

Soms hangt er een naar geurtje in je huis waarvan je de oorsprong niet kunt vinden. Je zoekt je ongans, maar je ontdekt ...
25 reacties
28-12-2016
‘De preek van de leek’. Misschien hoorde u ooit van dit moderne fenomeen. Prof. dr. A. van de Beek schreef in een column...
16 reacties
19-12-2016
Vandaag opent het eerste reformatorische fitnesscentrum haar deuren in hartje Bible Belt Barneveld. Pompende beats en op...
11 reacties
10-12-2016
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering