TU Eindhoven vindt christenen de gekstuhhh

RefoMator / geen reacties

10-06-2016, 08:07

‘Christenpesten’ is, naast een fraaie score met Scrabbel, hard op weg om het Van Dale Woord van het Jaar 2016 te worden. Bij D666 staan deze letters inmiddels in hun permanent gefronste voorhoofden gebeiteld. Sinds begin deze maand kunnen we daarbij ook de Technische Uni te Eindhoven (de gekstuhhh!) noteren.

De TUe wenst het kakelverse verenigingsonderkomen namelijk te zuiveren van christenen. Voor de studentenverenigingen Ichthus, C.S.F.R., VGSEi en de studentenkerk is er geen plek meer in de nieuwe herberg. De ondersteuning in de vorm van huisvesting en financiële middelen zal t.z.t. stoppen.

Men wil zich profileren als een seculiere universiteit, heet het dan. Studentenverenigingen die het hoeren en snoeren, onder het genot van enkele hectoliters gerstenat, tot kunst hebben verheven, passen daar beter bij. Schijnt. Een stelletje zwijgzame, mediterende christenjongskes die een paar eurocenten en vierkante meters onderkomen voor zich opeisen dat ten koste gaat van cabaretavonden, sportfuifjes, barbecues en andere gewichtige seculiere bezigheden, geven dan geen pas.

Laat men by the way voor onze moslimistische medemens nog in 2012 een duo gebedsruimtes ingericht hebben op deze seculiere kennistempel. Het lijkt er op dat voor hen wel het vuur uit de zorgvuldig bij de ingang geparkeerde slofjes gelopen wordt. Het aards slijk dat deze studenten uit Pakistan, India, Indonesie, Turkije e.d. binnen brengen, zou wel eens iets met deze vloeibare principes van doen kunnen hebben wellicht.

“Verenigingen worden op basis van religie gediscrimineerd ten opzichte van andere studentenverenigingen en dat is in strijd met Artikel 1 van onze Grondwet”, sputtert Ichthus nog tegen. En dat is zo klaar als een klontje: met deze regel wordt alleen de groep christenen getroffen en dit is rijp voor een melding vanwege (indirecte) discriminatie. Graag achter Sylvana Simons en Typhoon in de rij aansluiten a.u.b. 

De boodschap van de lieden met de zachte G is duidelijk. Voor christenen is geen plaats. Aan de TUe zul je de toekomstige opvolgers van Newton, Pascal, Pasteur, enzovoooooorts niet tegenkomen. 

RefoMator op 10-06-2016, 08:07
geen reacties

Lees ook deze columns

Jaren geleden kwamen enkele bouwkundigen een dam in Pennsylvania onderzoeken. Ze trokken de bergen in en onderzochten de...
12 reacties
02-06-2016
Op een zondagmorgen toen dominee G.H. Kersten in Rotterdam lopend op weg was naar het kerkgebouw waar hij zou preken, kw...
2 reacties
17-05-2016
Een jonge man bekende eens aan een godvrezende timmerman dat hij zichzelf zo onwaardig vond als hij hoorde hoeveel ander...
10 reacties
13-05-2016
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering