Are you Jesus?

Refoweb / Geen reacties

02-05-2016, 11:25

Een jonge gehandicapte wordt elke ochtend bij het treinstation neergezet. Hij kan niet lopen, heeft geen inkomen, wordt bij een tafeltje neergezet. Verkoopt er wat lucifers, papieren zakdoekjes, allemaal zulk soort goedkope spulletjes. Op een dag stormt iemand langs hem heen. Een man in een zwart pak, koffertje in z’n hand. Hij moet de trein nog halen. En hij loopt die jongen omver met dat tafeltje. Spullen vallen op de grond.


En die man kijkt een beetje achterom, zo van “wie heeft hem daar nu neergezet”, een beetje venijnig. Maar hij rent de trein in, want die moet hij halen. Op z’n koffertje een grote sticker “I love Jesus”. Eén van de predikanten die in die megakerken daar voorgaan.

En die jongen ligt daar. En dan komt er een andere man aanlopen. Een gewone man. Hij pakt de jongen beet, zet de tafel recht, plaatst de jongen erachter, raapt de spulletjes op die gevallen zijn. Pakt uit zijn zak 5 dollar en zegt: “Waarschijnlijk zijn er een paar spulletjes kwijt geraakt, maar hier heb je 5 dollar als compensatie.”

De man wil weer verder lopen. Maar voordat hij verder loopt zegt die jongen tegen die man: “Mag ik u wat vragen?” “Natuurlijk”, zegt die man. En die jongen vraagt: “Are you Jesus?”

 

Met dank aan Jij daar! Goes voor het delen

Refoweb op 02-05-2016, 11:25
Geen reacties

Lees ook deze columns

William had zich aangemeld voor het leger, want het enige wat hij dolgraag wilde was: marinier worden. William meldde zich dus aan en begon aan de loodzware mariniersopleiding. Hij was een jongen van ...
1 reactie
21-04-2016
Een Engelse dominee had een keer buiten de stad Londen gepreekt. Hij ging met de trein terug naar huis. Toen hij in de trein zat, kwam hij er opeens achter dat hij zijn kaartje kwijt was.
8 reacties
16-04-2016
Allllls ik het niet dacht! Ons wordt stevig ongeoorloofd onderscheiden op basis van religie. Discriminatie, wat ik je brom. Ik voelde het al aan mijn water toen Oranje 2 zomers geleden zo rond kerktij...
2 reacties
13-04-2016
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering