Verschillende karakters in een relatie

Alie Hoek - van kooten / Geen reacties

07-09-2007, 00:00

Vraag

Mijn vriend en ik hebben nogal verschillende karakters. Daarom ontstaan er soms best irritaties. Ik ben best ijverig en hij komt bij mij soms laks over. Ik ben bang dat het later als we getrouwd zijn fout gaat. We hebben nu eigenlijk nooit ruzie, maar ik ben bang dat het later wel ineens fout gaat. Hoe kan ik hier mee omgaan?


Antwoord

Het is goed dat je die verschillen nu opmerkt. Veel jonge mensen die verliefd zijn sluiten juist de ogen voor de zwakke punten van de ander en denken dat het later vanzelf wel goed zal komen. Verschilpunten zullen er altijd zijn, dus helemaal hetzelfde zul je nooit worden en dat hoeft ook niet. Toch denk ik dat het goed is om dit door te praten en dat je laat zien dat je er best wel ongerust over bent.

Het mooie is dat wanneer je nog jong bent, je veel makkelijker dingen kunt veranderen als wanneer je ouder bent en al helemaal gesetteld. Het kan niet zo zijn dat straks de een helemaal op de ander gaat leunen. Je draagt samen verantwoordelijkheid voor je huwelijk en je moet je er allebei voor inzetten.

Alie Hoek-van Kooten

Tags in dit artikel:

karakterverkering
Dit artikel is beantwoord door

Alie Hoek - van kooten

  • Geboortedatum:
    27-08-1949
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Actief
936 artikelen
Alie Hoek - van kooten

Bijzonderheden:

Auteur van o.a.

Bekijk ook:

 

 

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik heb een vraag over schuldbelijdenis doen na hertrouwen. Mijn man en ik zijn beiden eerder getrouwd geweest. Ik ben gescheiden na overspel van mijn ex-man en mocht hertrouwen. Mijn huidige man is ge...
3 reacties
07-09-2017
Soms lees je het weer: "Lichaam wordt ter beschikking gesteld aan de wetenschap". Is dit bijbels? De beslissing van de mens is er dan al namelijk.
5 reacties
07-09-2011
Hoe wapen ik mij tegen vernederingen van iedereen. Ik ben 61, vrouw en durf haast niet te leven. Steeds word ik weer vernederd en in de steek gelaten. Door ziekte afgekeurd, huwelijk kapot. Terug uit ...
2 reacties
07-09-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering