(...) Toen ik het uitmaakte voelde ik me opgelucht en ging het veel beter met me...

Alie Hoek - van kooten / geen reacties

13-06-2007, 00:00

Vraag

Ik heb drie jaar verkering gehad met een jongen die negen jaar ouder dan mij is. Na dat we verloofd waren heb ik het met zeer veel moeite uitgemaakt, omdat ik verschrikkelijk twijfelde of ik wel echt van hem hield. Toen ik het uitmaakte voelde ik me opgelucht en ging het veel beter met me. Het is nu zes maanden geleden en nog denk ik dagelijks aan hem. Waarschijnlijk komt dit ook omdat ik nooit goed heb kunnen vertellen waarom ik het uitmaakte enzo. Om een lang verhaal kort te maken, ik twijfel nog steeds. Het ene moment hou ik ontzettend van hem, het andere moment haat ik hem gewoon ik erger me dan helemaal kapot aan hem en het volgende moment haat ik mezelf weer dat ik zulke gedachten heb. Dit zorgt voor veel spanning o.a. dat ik niet normaal van hem kan houden. Dit wil ik zo graag. Gewoon hem vast kunnen houden en kunnen zeggen dat ik van hem hou. Maar zodra dit gebeurt voel ik me een bedrieger en haat ik mezelf en alles om me heen. Of ben ik bang dat ik opeens verliefd word op iemand anders. Wat raad u me aan? Moet ik weer contact aan gaan? Of moet ik hem vergeten?

Antwoord

Ik denk dat het goed is dat je eerst eens goed naar jezelf kijkt. Waarom zwalk je zo in gedachten van het ene uiterste naar het andere uiterste? Je kunt toch niet verwachten dat de ander dat maar steeds weer begrijpt? Het is misschien wel eens heel goed om eerst grip te krijgen op je eigen gevoelsleven. Misschien moet je er eens met een hulpverlener overpraten. Eerlijk gezegd ben ik bang dat je met wie je ook verkering krijgt / hebt daar last van zult krijgen. Een relatie aangaan is ook het maken van een keuze en er dan voor gaan en dan niet constant je eigen emoties in die relatie laten gaan. Stel datje een baan hebt, dan kun je toch ook niet de ene dag tegen je baas zeggen dat je het zo heel erg fijn vindt en een volgende dag dat je er niets meer aan vindt. Op een gegeven moment kies je voor die baan en dan ga je er voor. En dan weet je gewoon dat er ook altijd minder mooie kanten aan zitten. Wat betreft je ex-vriend: je loopt wel het risico dat hij vandaag of morgen een ander tegen het lijf loopt en dat de weg met jou voorgoed is afgesloten.

Maar waarom zou je toch niet nog eens gewoon contact met hem zoeken, een en ander uitpraten en dan heel voorzichtig kijken of er nu wel of niet nog een vriendschap inzit. Als het dan niets wordt, dan weet je het ook helemaal zeker en kun je er hopelijk ook echt afstand van nemen.

Alie Hoek-van Kooten

Alie Hoek - van kooten

Alie Hoek - van kooten

Tags in dit artikel:

verkering
geen reacties

Terug in de tijd

Wat vindt u van Body Worlds?
geen reacties
13-06-2017
Hoe los ik het onderstaande probleem op? Aan de ene kant wil ik geen goedkope genade ontvangen, want dan weet ik zeker d...
geen reacties
13-06-2003
Ik zit met een persoonlijk probleem, namelijk dat ik mijn ex niet uit mijn hoofd krijg terwijl we al jaren verder zijn e...
geen reacties
15-06-2020
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering